Θηρία χωρίς πατρίδα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Θηρία χωρίς πατρίδα

Uzodinma Iweala

10.15€ -10% 9.14€

Σε κάποια χώρα της Δυτικής Αφρικής και μέσα στη δίνη ενός εμφύλιου σπαραγμού, ένα μικρό αγόρι συμπαρασύρεται από τα τραγικά γεγονότα: τον οδηγούν έξω από το χωριό του κι ένας άνδρας που τον φωνάζουν Κομμαντάντ του δίνει την επιλογή ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο. Επιλέγει το πρώτο. Ακολουθεί την ομάδα των σκληρών ανταρτών κι εθίζεται στον παραλογισμό της ωμής βίας και του θανάτου. Στη λιτή αφήγηση του νεαρού ήρωα, παράδοση, μύθοι, μνήμες ειρηνικού βίου και οικογενειακής θαλπωρής συμπλέκονται με τη φρίκη του πολέμου σε μια συγκλονιστική ιστορία.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Τάκης Μενδράκος

Τάκης Μενδράκος (Μεταφραστής)

Ο Τάκης Μενδράκος γεννήθηκε το 1927 στον Πειραιά και από το 1941 ζει στην Αθήνα. Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, χωρίς να πάρει πτυχίο, και από την εφηβεία του ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία. Από το 1973 ασκεί μόνιμα την κριτική της λογοτεχνίας. Άρθρα, δοκίμια και μεταφράσεις του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες, ενώ έχουν κυκλοφορήσει δεκαπέντε βιβλία του, κυρίως μεταφράσεις από την αγγλόφωνη λογοτεχνία.

Uzodinma Iweala

Uzodinma Iweala (Συγγραφέας)

Ο Ουζοντίνμα Ιγουεάλα είναι Νιγηριανός που γεννήθηκε σης Ηνωμένες Πολιτείες το 1982 και αποφοίτησε πρόσφατα από το Χάρβαρντ. Σήμερα ζει στη Νιγηρία. Το μυθιστόρημα "Θηρίο χωρίς πατρίδα" είναι το πρώτο του βιβλίο, το οποίο απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές, διακρίσεις και βραβεία όπως: - Α΄ βραβείο μυθιστορήματος 2006 της Αμερικανικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών - Βραβείο Young Lions 2006 της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Νέας Υόρκης - Α΄ βραβείο μυθιστορήματος 2006 των Los Angeles Times.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
153
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.246 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση