Οι θησαυροί του Ρέμπραντ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οι θησαυροί του Ρέμπραντ

Η ζωή και το έργο του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου

Michiel Roscam Abbing

O Ρέμπραντ Χάρμενσον βαν Ρέιν υπήρξε ο σπουδαιότερος ζωγράφος του Χρυσού Αιώνα της Ολλανδίας και κορυφαίος εκπρόσωπος της τέχνης του μπαρόκ, το 17ο αιώνα. Τα έργα του, από το διάσημο πίνακα "Νυχτερινή Περίπολος" έως τις πολυάριθμες προσωπογραφίες και τα χαρακτικά του, μαρτυρούν την εκπληκτική δεξιότητα και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του. Οι πλούσια εικονογραφημένες σελίδες αυτής της έκδοσης ιχνογραφούν τη ζωή και το έργο του ακούραστου δημιουργού από το Λέιντεν, που γνώρισε διεθνή φήμη και πλούτο στο Άμστερνταμ, για να βρει, εντέλει, το θάνατο μόνος και καταχρεωμένος. Τα κείμενα συνοδεύονται από εικόνες πρωτότυπων σχεδίων και έργων που φιλοτέχνησε ο σπουδαίος καλλιτέχνης, ενώ περιλαμβάνονται περισσότερα από τριάντα έκθετα με σπάνιο αρχειακό υλικό, όπως οι σελίδες από ημερολόγιο του Ρέμπραντ, σπουδές, ληξιαρχικές πράξεις, έντυπες διαφημιστικές αναγγελίες και νομικά έγγραφα της εποχής. Μέσα από αυτά τα άγνωστα έως πρόσφατα τεκμήρια, αναδενκνύεται το ολοκληρωμένο πορτρέτο του Ολλανδού καλλιτέχνη, ενώ παράλληλα ζωντανεύει μια από τις πιο ανθηρές περιόδους στην ιστορία της ευρωπαϊκής τέχνης.

Ιωάννα Βετσοπούλου (Μεταφραστής)


Κατερίνα Δουρίδα (Μεταφραστής)


Rembrandt Harmenszoon van Rijn

Rembrandt Harmenszoon van Rijn (Ζωγράφος)

Μεγάλος ολλανδός ζωγράφος της εποχής του μπαρόκ (1606-1669), κυριότερος εκπρόσωπος του "Χρυσού Αιώνα" της ολλανδικής ζωγραφικής. Ως ζωγράφος, υπήρξε ιδιαίτερα παραγωγικός: άφησε πίσω του 600 έργα ζωγραφικής, 300 χαρακτικά και περισσότερα από 2.000 σχέδια (με θέματα όπως τοπία, θέματα από τη Βίβλο αλλά και τα διάσημα πορτρέτα και τις αυτοπροσωπογραφίες του -περίπου 100). Χαρακτηριστική θέση στην τεχνική του είχε η έντονη αντίθεση ανάμεσα στο φωτεινό κεντρικό θέμα και το σκοτεινό υπόβαθρο, το λεγόμενο "κιαροσκούρο".

Michiel Roscam Abbing

Michiel Roscam Abbing (Συγγραφέας)

O Michiel Roscam Abbing μελετά συστηματικά επί είκοσι χρόνια τον Ρέμπραντ και το μαθητή του, Σάμιελ βαν Χόοχστρατεν. Έχει επιμεληθεί την έκδοση του συλλογικού έργου "Essays About Rembrandt, στο οποίο έχουν συνεισφέρει δεκαπέντε διακεκριμένοι μελετητές του Ρέμπραντ. Έχει εκδώσει επίσης τα βιβλία "Rembrandt toont sijn konst", "Rembrandts olifant Hansken" και "New Rembrandt Documents", ενώ έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα με θέμα τον Ρέμπραντ και το έργο του. Ζει κοντά στο Άμστερνταμ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
66
Διαστάσεις:
27x31
Βάρος:
1.623 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση