Οθωμανική αυτοκρατορία 1300-1923
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οθωμανική αυτοκρατορία 1300-1923

Caroline Finkel

25.50€ -27% 18.62€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789603643302

  • Κατηγορίες:

    Παγκόσμια Ιστορία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2007

  • Εκδότης

    Διόπτρα

Τα Οθωμανικά χρονικά αφηγούνται ότι ο πρώτος Σουλτάνος, ο Οσμάν, ονειρεύτηκε τη δυναστεία που θα ίδρυε... Οι απόγονοι του Οσμάν συνδύασαν την εφευρετικότητα των νομαδικών καταβολών τους με την αυτοκρατορική άποψη του κόσμου που διέθετε το κατακτημένο Βυζάντιο.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα πολυεθνικό κράτος που διαφέντευε για έξι αιώνες περιοχές οι οποίες εκτείνονταν, στο απόγειό του, από την Ουγγαρία μέχρι τον Περσικό Κόλπο, και από τη Βόρειο Αφρική μέχρι τον Καύκασο. Η σταδιακή εξέλιξή του και η τελική καταστροφή του στα πεδία των μαχών του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι ένα δυναμικό έπος, που διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην κατανόηση της ιστορίας του σύγχρονου κόσμου.

Caroline Finkel

Caroline Finkel (Συγγραφέας)

Η Caroline Finkel έχει ζήσει στην Κωνσταντινούπολη για πολλά χρόνια κι έχει ταξιδέψει εκτεταμένα στην Τουρκία και τις πρώην Οθωμανικές κτήσεις. Απέκτησε διδακτορικό στην Οθωμανική Ιστορία από τη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών, και έκτοτε έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα έχει διδαχθεί Ουγγρικά, Αραβικά και Περσικά, πέρα από Οθωμανικά και σύγχρονα Τουρκικά. Το "Οθωμανική Αυτοκρατορία" είναι το τρίτο βιβλίο της.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχάλης Δελέγκος (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
740
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.237 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση