Εγχειρίδιο βιοχημείας
zoom in
60.00€ -4% 57.60€

Πλήρως αναθεωρημένο κι επαυξημένο, το εγχειρίδιο βιοχημείας των J. Koolman και K.H. Roehm παρουσιάζει τις βασικές γνώσεις της βιοχημείας του ανθρώπου και των θηλαστικών σε 215 έγχρωμους πίνακες με συνοδό κείμενο.

Εκτός της σύντομης εισαγωγής στις έννοιες της χημείας και τα παρατιθέμενα "κλασικά θέματα" της βιοχημείας, η ανά χείρας 2η έκδοση καλύπτει νέα πεδία ενδιαφέροντος όπως παραδείγματος χάριν, οι σχέσεις μεταξύ χημικής δομής και βιολογικής λειτουργίας ή οι οδοί μεταφοράς πληροφορίας καθώς και πρόσφατες εξελίξεις κι ανακαλύψεις της βιοχημικής έρευνας όπως η δομή πολλών νέων σημαντικών μορίων.

Χαρακτηριστικά-κλειδιά της παρούσας έκδοσης:
- Μοναδικός συνδυασμός υψηλής, αισθητικής κι εκπαιδευτικής, αξίας γραφικών παραστάσεων με περιεκτικό, επεξηγηματικό κείμενο.
- Ενοποιημένος χρωματικός κώδικας ατόμων, συνενζύμων, χημικών τάξεων και κυτταρικών οργανιδίων, ο οποίος επιτρέπει την ταχεία αναγνώριση όλων των εμπλεκομένων συστημάτων.
- Ηλεκτρονικές γραφικές αναπαραστάσεις που παρέχουν προσομοιωμένες τρισδιάστατες απεικονίσεις πολλών σημαντικών μορίων.

Το ανά χείρας εγχειρίδιο είναι ιδανικό για φοιτητές της ιατρικής και των επιστημών της ζωής και πολύτιμη πηγή πληροφόρησης για τους επαγγελματίες.

Διομήδης Πηγής (Μεταφραστής)


Αντώνης Σταθόπουλος (Μεταφραστής)


Αθανάσιος Γ. Παπαβασιλείου (Επιμέλεια)

Καθηγητής Βιολογικής Χημείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Jan Koolman

Jan Koolman (Συγγραφέας)

Ο Jan Koolman γεννήθηκε στην πόλη Lubeck της Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια της λυκειακής εκπαιδεύσεώς του έλαβε κλασική παιδεία, γεγονός το οποίο άφησε το ίχνος του στην προσωπικότητά του. Μεταξύ των ετών 1963 και 1969 σπούδασε βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο του Tubingen. Έλαβε τη διδακτορική του (στο πεδίο της Χημείας] στο Πανεπιστήμιο του Marburg υπό την επίβλεψη του βιοχημικού Peter Karlson. Στο Marburg άρχισε να μελετά τη βιοχημεία των εντόμων κι άλλων ασπόνδυλων. Πραγματοποίησε μεταδιδακτορικές σπουδές, το 1977, στο πεδίο της ιατρικής και εξελέγη καθηγητής επί τιμή το 1984. Το αντικείμενο μελέτης του σήμερα εστιάζεται στην βιοχημική ενδοκρινολογία. Τα λοιπά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις εκπαιδευτικές μεθόδους στη βιοχημεία. Κατέχει τη θέση του Διευθυντή Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής στο Marburg και είναι νυμφευμένος με μία καθηγήτρια καλών τεχνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Klaus - Heinrich Roehm

Klaus - Heinrich Roehm (Συγγραφέας)

Ο Klaus - Heinrich Roehm κατάγεται από τη Stuttgart της Γερμανίας. Αφού αποφοίτησε από το σχολείο προτεσταντικής θεολογίας της πόλης Urach -άλλο ένα ίδρυμα προσανατολισμένο στις κλασικές σπουδές- και μετά από μία περίοδο εργασίας στο πεδίο της φυσικής, έλαβε το πτυχίο του στη βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο του Tubingen. Από το 1970 εργάσθηκε επίσης στο τμήμα ιατρικής του Πανεπιστημίου του Marburg. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή υπό την επίβλεψη του Friedhelm Schneider και ολοκλήρωσε τις μεταδιδακτορικές του σπουδές, το 1980, στο τμήμα χημείας. Από το 1986 κατέχη θέση καθηγητού επί τιμή. Η ερευνητική του ομάδα μελετά τη δομή και τη λειτουργία ενζύμων που ενέχονται στο μεταβολισμό των αμινοξέων. Είναι νυμφευμένος με μία βιολόγο και έχουν δύο παιδιά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jurgen Wirth

Jurgen Wirth (Εικονογράφος)

Ο Jurgen Wirth σπούδασε στο Βερολίνο και στο Κολλέγιο Σχεδίου του Offenbach της Γερμανίας. Οι σπουδές του εστιάστηκαν στα ελεύθερα γραφικά και απεικονίσεις και το θέμα της διπλωματικής του ήταν "Η ανάπτυξη και λειτουργία της επιστημονικής απεικόνισης". Από το 1963 έως το 1977 ενεπλάκη στο σχεδιασμό του χώρου έκθεσης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Senckenberg της Φρανκούρτης στο Main ενώ ταυτοχρόνως εργαζόταν ως εξωτερικός συνεργάτης σε αρκετές εκδοτικές εταιρείες σχεδιάζοντας για λογαριασμό τους εικόνες για σχολικά βιβλία κι επιστημονικές εκδόσεις. Έχει λάβει πληθώρα διακρίσεων για την εικονογράφιση βιβλίων και για το σχέδιο. Το 1978 έλαβε υφηγεσία στο Κολλέγιο Σχεδίου στο Schwabisch Gmund της Γερμανίας και το 1986 κατέλαβε τη θέση του καθηγητή σχεδίου στην Ακαδημία Σχεδίου στο Darmstadt της Γερμανίας. Οι τομείς εξειδίκευσής του περιλαμβάνουν τα επιστημονικά γραφικά/πληροφοριών και τις μεθόδους απεικόνισης. Είναι νυμφευμένος και έχει τρία παιδιά.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
469
Διαστάσεις:
27x19
Βάρος:
1.306 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση