Η αυλαία πέφτει
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η αυλαία πέφτει

Μια μυστηριώδης υπόθεση στο Έκο Φολς

Peter Abrahams

Η Ίγκριντ τα έχει όλα: αγχωμένους γονείς, μεγαλύτερο αδερφό, προβλήματα στο σχολείο. Την έχει σώσει όμως ο Σέρλοκ Χολμς. Κυριολεκτικά. Όπως κι ο Χολμς, έτσι κι η Ίγκριντ δεν αφήνει κανένα μυστήριο να πάει χαμένο. Κι όταν αναρωτιέται πώς ο αδερφός της έχει γίνει πρωταθλητής του ράγκμπι μέσα σε μια νύχτα, μαθαίνει για περίεργες δοσοληψίες, με πρωταγωνιστές έφηβους αθλητές του Έκο Φολς. Συγχρόνως, παίρνοντας μέρος στις πρόβες για μια παράσταση του Μάγου του Οζ, συλλογίζεται το αληθινό νόημα του έργου: ότι δεν υπάρχουν θαύματα, κι όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι μάλλον απατεώνας. Και ξαφνικά, η περιέργεια σκοτώνει τη γάτα. Ή, παρά τρίχα, να τη σκοτώσει. Η Ίγκριντ πέφτει θύμα απαγωγής και καταφέρνει να δραπετεύσει την τελευταία στιγμή. Όμως τα προβλήματά της έχουν μόλις αρχίσει. Γιατί ποιος πρόκειται να πιστέψει τους ισχυρισμούς, τις κατηγορίες και τις έρευνες μιας φαντασιόπληκτης δεκατριάχρονης θεατρίνας; Κι η Ίγκριντ πρέπει να βιαστεί· γιατί απ΄ την αλήθεια κρέμεται η ίδια της η ζωή.

Πέτρος Χατζόπουλος

Πέτρος Χατζόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Πέτρος Χατζόπουλος γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου του 1979. Η μαμά του, που γεννήθηκε στις 2 του Απρίλη -την ίδια μέρα με τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν- του διάβαζε πολλά παραμύθια. Έτσι τα αγάπησε. Κι όταν μεγάλωσε, αποφάσισε να γράψει κι εκείνος ένα. Γιατί το παιδί είναι ο κάθε φοβισμένος άνθρωπος, ο κάθε θλιμμένος, ο κάθε ένας που κουβαλά κάτι ευαίσθητο, κι εύθραυστο κι οξύθυμο, και δεν το αφήνει να πληγωθεί.

Peter Abrahams

Peter Abrahams (Συγγραφέας)

Ο Πίτερ Έιμπραχαμς έχει γράψει μέχρι σήμερα δεκατέσσερα μυθιστορήματα, που τον έχουν καθιερώσει ως έναν από τους κορυφαίους σύγχρονους συγγραφείς μυστηρίου και αγωνίας. Ανάμεσά τους τα: "Στο στόμα του λύκου", "Ένα τέλειο έγκλημα", "Ο καθηγητής", "The Fan", "Lights Out", που ήταν το υποψήφιο για το βραβείο Έντγκαρ καλύτερου μυθιστορήματος, και "The Last of the Dixie Heroes". Ζει στο Κέιπ Κοντ με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά του. Η διεύθυνσή του στο διαδίκτυο είναι www.peterabrahams.com.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
334
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.437 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση