Και ξαφνικά, ένας άγγελος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Και ξαφνικά, ένας άγγελος

Μυθιστόρημα

Jaime Bayly

Ο Χουλιάν Μπελτράν είναι ένας συγγραφέας που δεν καθαρίζει ποτέ το σπίτι του. Όταν η Αντρέα, η κοπέλα του, το απαιτεί, εκείνος αποφασίζει να προσλάβει μια υπηρέτρια. Και η άφιξη της Μερσέδες, μιας πρόωρα γερασμένης και πιστής οικιακής βοηθού, θα αφυπνίσει την τρυφερότητα και το προστατευτικό ένστικτο του άντρα. Η Μερσέδες του αφηγείται πώς, στα δέκα της χρόνια, την πούλησε η μάνα της, ανήμπορη να σηκώσει το βάρος τόσων παιδιών, και τότε ο συγγραφέας αισθάνεται την ανάγκη να βοηθήσει τη Μερσέδες να ξαναβρεί την οικογένειά της. Αλλά η αναζήτηση, γεμάτη απρόοπτα και κωμικά επεισόδια, θα βγάλει στην επιφάνεια τον αυθεντικό και ευάλωτο Χουλιάν, ο οποίος έχει επίσης απομακρυνθεί από τον πατέρα του, αν και για πολύ διαφορετικούς λόγους, τους οποίους θα πρέπει, επίσης, να αντιμετωπίσει. Μία ιστορία φιλίας και οικογενειακών συγκρούσεων που ο Χάιμε Μπάιλι αφηγείται με μοναδική δεξιοτεχνία, περνώντας από το δραματικό στο κωμικό.
Άρης Μαραγκόπουλος

Άρης Μαραγκόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Άρης Μαραγκόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Σπούδασε ιστορία, αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Paris I (Σορβόννη), στο Παρίσι. Εργάστηκε ως επιμελητής εκδόσεων, κειμενογράφος, κριτικός βιβλίου, μεταφραστής και εκδότης. Έχει εκδώσει περισσότερα από είκοσι βιβλία πεζογραφίας και κριτικής και ισάριθμες μεταφράσεις (από τα γαλλικά και τα αγγλικά). Γράφει κριτική βιβλίου και ιδεών στoν Tύπο και στα σχετικά με τη λογοτεχνία περιοδικά. Είναι ιδρυτικό στέλεχος των εκδόσεων "Τόπος", όπου διευθύνει το τμήμα λογοτεχνίας. Έχει ασχοληθεί επί μακρόν με το έργο του Τζέιμς Τζόις για το οποίο έχει εκδώσει τρεις μελέτες, η πιο γνωστή από αυτές, το "Ulyssess: Οδηγός ανάγνωσης", έχει κάνει πολλαπλές εκδόσεις (1995, 2001, 2010). Τον Απρίλιο 2018 εκδόθηκε η κριτική / μεταφραστική ανάγνωση του συγγραφέα στο μεταθανάτιο έργο του Τζόις "Τζάκομο Τζόις". Τα τελευταία του μυθιστορήματα συγκροτούν την πολιτική / ιστορική "Τριλογία της συντροφικής ζωής": Η Μανία με την Άνοιξη (Τόπος 2009), "Το Χαστουκόδεντρο" (Τόπος 2012) και το "Πολ και Λόρα, ζωγραφική εκ του φυσικού" (Τόπος 2016). Εκτενέστερες πληροφορίες στην προσωπική ιστοσελίδα του συγγραφέα: www.arisgrandmangr.com


Στράτος Ιωαννίδης (Μεταφραστής)


Jaime Bayly

Jaime Bayly (Συγγραφέας)

Ο Χάιμε Μπάιλι γεννήθηκε στη Λίμα, το 1965. Είναι μία από τις πιο αξιόλογες φωνές της νέας ισπανόφωνης λογοτεχνίας. Γνώρισε πολύ γρήγορα την επιτυχία στην Ισπανία, με τα πρώτα κιόλας μυθιστορήματά του: "No se lo digas a nadie" (1994), που γυρίστηκε μάλιστα κινηματογραφική ταινία, "Fue ayer y no me acuerdo" (1995) και "Los ultimos dias de "La Prensa" (1996). Το εξαιρετικό αφηγηματικό του ταλέντο επιβεβαιώθηκε με τα έργα: "La noche es virgen" (Βραβείο Herralde, 1977), "Yo amo a mi mami" (1999), "Los amigos que perdi" (2000), "Aqui no hay poesia" (2001), "La mujer de mi hermano" (2002) και "El huracan lleva tu nombre" (2004). Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζταουν.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
342
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.424 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση