Claude Debussy - Gabriele D΄Annunzio: Το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Claude Debussy - Gabriele D΄Annunzio: Το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού

Συλλογικό έργο

Michel Tournier

Gabriele D΄ Annunzio

Περιέχονται τα κείμενα: - Jean - Francois Gautier, "Από τις τελευταίες σελίδες του Ντεμπυσσύ: Το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού" - Harry Halbreich, "Νέες προοπτικές στην έμπνευση του Ντεμπυσσύ" - Maria Rosa Chiapparo, "Το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού: μια εμπειρία γαλλικής γραφής του Γκαμπριέλε Ντ΄ Αννούντσιο" - Νίκος Δ. Καραναστάσης, "Ίντα Ρούμπινσταϊν (1883-1960): μια άγνωστη που άλλοτε υπήρξε διάσημη" - Harry Halbreich, "Σύντομη παρουσίαση της μουσικής" Τρεις συνεντεύξεις του Κλωντ Νπεμπυσσύ: - Ζωρζ Ντελακύ, "Η σκέψη ενός μεγάλου μουσικού" - Ανρί Μαλέρπ, "Ο κ. Κλωντ Ντεμπυσσύ και Το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού" - Ρ. Μπιζέ, "Πριν από Το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού" και, - Gabriele D΄Annunzio, Claude Debussy, "Le martyre de Saint Sebastien, 1911" (λιμπρέτο) - Michel Tournier, "Σεβαστιανός, ο τοξότης του Θεού"

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Michel Tournier

Michel Tournier (Συγγραφέας)

Ο Μισέλ Τουρνιέ, ένας από τους σημαντικότερους γάλλους συγγραφείς του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, γεννήθηκε στο Παρίσι το 1924. Σπούδασε φιλοσοφία στη Σορβόνη και στο Πανεπιστήμιο Τίμπινγκεν. Το μυθιστόρημα "Παρασκευάς ή Στις μονές του Ειρηνικού" (1967) του χάρισε το μεγάλο βραβείο της Γαλλικής Ακαδημίας. Με το μυθιστόρημα "Ο Δράκος" κέρδισε το μεγάλο λογοτεχνικό βραβείο Γκονκούρ (1970). Πέθανε στις 18 Ιανουαρίου 2016, σε ηλικία 91 ετών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Gabriele D΄ Annunzio

Gabriele D΄ Annunzio (Συγγραφέας)

Gabriele D΄ Annuzio (1863-1938). Ιταλός ποιητής, μυθιστοριογράφος, διηγηματογράφος, θεατρικός συγγραφέας και δημοσιογράφος. Η δράση του ως μάχιμου ιπτάμενου χειριστή κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια της όρασης από το ένα μάτι αλλά και την ανάδειξή του ως εθνικού ήρωα της χώρας του. Ηδονοθήρας και διάσημος μπον βιβέρ, υπήρξε μυθοποιημένη αλλά και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα εξαιτίας των εθνικιστικών του τάσεων και της εμπλοκής του με την πολιτική και τον φασισμό. Θεωρήθηκε ο κορυφαίος λογοτέχνης της Ιταλίας στο τέλος του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα. Το μυθιστόρημά του "Η ηδονή" έχει κριθεί ως το αριστούργημά του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Καραναστάσης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jean - Francois Gautier (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Harry Halbreich (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Maria - Rosa Chiapparo (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βαγγέλης Μπιτσώρης (Μεταφραστής)

Ο Βαγγέλης Μπιτσώρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Σπούδασε φιλοσοφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Σορβόννη. Βιοπορίζεται διδάσκοντας μεταφρασεολογία. Εφεξής υποηράφεται "συγγραφέας, μεταφραστής". Έχει γράψει κείμενα που αφορούν τη θεωρία λογοτεχνίας, τη μεταφρασεολογία και την πολιτική φιλοσοφία. Έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, Μάρτιν Χάιντεγγερ, Βάλτερ Μπένγιαμιν, Φιλίπ Λακού-Λαμπάρτ, Αντουάν Μπερμάν, Μωρίς Μπλανσό και Ζακ Ντερριντά.

Σοφία Φιλέρη (Μεταφραστής)


Νίκος Καραναστάσης (Μεταφραστής)


Ιουλία Βαγενά (Μεταφραστής)


Νίκος Καραναστάσης (Επιμέλεια)


Genevieve Page (Διασκευαστής)


Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
72
Διαστάσεις:
28χ24
Βάρος:
0.536 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση