Οι αρχαίοι πόλεμοι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οι αρχαίοι πόλεμοι

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Harry Sidebottom

Ο Harry Sidebottom προσεγγίζει από όλες τις απόψεις τον αρχαίο πόλεμο. Από τη φιλοσοφία που τον περιβάλλει μέχρι τη στρατηγική και τις τεχνικές ικανότητες που απαιτούνται για να πολεμήσει κάποιος. Ερευνά, επίσης τους τρόπους με τους οποίους η αρχαία κοινωνία σκεφτόταν σχετικά με τις πολεμικές συγκρούσεις. Μπορεί ένα πόλεμος να είναι δίκαιος; Γιατί οι πολιορκίες ήταν τόσο αιματηρές; Τι ρόλο έπαιζε η θεϊκή παρέμβαση στο αποτέλεσμα μιας μάχης; Βασιζόμενος σε συναρπαστικά αποσπάσματα από την "Ιλιάδα", τον Τάκιτο και τους Περσικούς Πολέμους, ο Harry Sidebottom προσελκύει την προσοχή του αναγνώστη, αποδεικνύοντας ότι η κατανόηση του αρχαίου πολέμου είναι μια συνεχιζόμενη διαδικασία ερμηνείας. Ο Harry Sidebottom είναι λέκτορας της αρχαίας ιστορίας στο Lincoln College και λέκτορας κλασικών γραμμάτων και αρχαίας ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Warwick.
Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης

Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης είναι καθηγητής φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει από το 1977. Έχει τιμηθεί με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου-Κριτικής 2007 για το βιβλίο του "Από τον πολιτισμό στην πείνα".

Γεώργιος Ε. Περράκης (Μεταφραστής)

Ο Γεώργιος Περράκης είναι υποψήφιος διδάκτωρ φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Harry Sidebottom (Συγγραφέας)

Ο Harry Sidebottom είναι λέκτορας της αρχαίας ιστορίας στο Lincoln College και λέκτορας κλασικών γραμμάτων και αρχαίας ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Warwick.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
195
Διαστάσεις:
18χ12
Βάρος:
0.119 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση