Επαναστατημένο Ισλάμ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Επαναστατημένο Ισλάμ

Ο φονταμενταλισμός στον αραβικό κόσμο

R. Hrair Dekmejian

31.35€ -33% 21.00€

(. . .) Στόχος της παρούσας μελέτης είναι να συνθέσει τις διαστάσεις, μουσουλμανική, δυτική και άλλες, της ισλαμικής αναβίωσης προκειμένου να επιτύχει μια ισόρροπη κατανόηση των εκφάνσεών της στον αραβικό κόσμο. Για το σκοπό αυτό, η αναζήτησή μας τοποθετείται σε ένα ευρύ πλαίσιο, στο οποίο περιλαμβάνονται ιστορικοί, θεολογικοί, ψυχολογικοί, πολιτικοί και κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν το φαινόμενο του φονταμενταλισμού.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κλεομένης Σ. Κουτσούκης

Κλεομένης Σ. Κουτσούκης (Επιμέλεια)

Ο Κλεομένης Σ. Κουτσούκης είναι καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και διευθυντής του Κέντρου Πολιτικών Ερευνών. Από το 1986 διδάσκει μεταξύ άλλων το μάθημα της Μεθοδολογίας στην πολιτική και κοινωνική έρευνα (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας). Στις ερευνητικές του ενασχολήσεις, ιδιαίτερα στο χώρο της Συγκριτικής Πολιτικής, χρησιμοποιεί μεθόδους και τεχνικές της σύγχρονης πολιτικής ανάλυσης.

Αθηνά Μπαλοπούλου (Μεταφραστής)


R. Hrair Dekmejian

R. Hrair Dekmejian (Συγγραφέας)

O R. Hrair Dekmejian είναι καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Ν. Καλιφόρνιας, Λος Άντζελες. Διδάσκει επίσης στη Σχολή Επιχειρηματικών Σπουδών "Μάρσαλ" και είναι Διευθυντής του Ινστιτούτου Αρμενικών Σπουδών του ίδιου πανεπιστημίου. Έχει διδάξει στα πανεπιστήμια Μπόστον, Κολούμπια, Ν. Υόρκης, Καλιφόρνιας κ.ά. Στα δυο τελευταία διετέλεσε επανειλημμένα Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης καθώς και Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών. Έχει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Ν. Υόρκης. Μερικές από τις κυριότερες επιστημονικές του εργασίες είναι: "Το φάσμα του τρόμου" (2006), "Ο δίκαιος πρίγκηπας: Ένα εγχειρίδιο ηγεσίας" (2003), "Ταραγμένα νερά: Η γεωπολιτική της Κασπίας" (2001, 2003), "Πολυπολιτισμικές κοινωνίες σε σύγκρουση και συνύπαρξη" (1999). "Εθνικά λόμπυ στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ" (1997) με τον Α. Θέμελη, "Το επαναστατημένο Ισλάμ" (1985, 1995), "Πρότυπα πολιτικής ηγεσίας" (1975), "Η Αίγυπτος υπό τον Νάσερ" (1971,1972) κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
585
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.798 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση