Ρασπούτιν, ο πατέρας μου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ρασπούτιν, ο πατέρας μου

Μυθιστόρημα

Robert Alexander

Mετά τη σαρωτική επέλαση της Ρωσικής Επανάστασης, που γκρέμισε τον Νικόλαο και την Αλεξάνδρα από το θρόνο, δημιουργείται μια ειδική επιτροπή για να διερευνήσει τις "σκοτεινές δυνάμεις" που επέφεραν την πτώση του Οίκου των Ρομανόφ. Όπως είναι φυσικό, η προσοχή τους στρέφεται στον Γκριγκόρι Ρασπούτιν, τον διαβόητο "άγιο" και θεραπευτή, που ήταν πάντα δίπλα σ΄ εκείνον το θρόνο.
Για να ανακαλύψει την αλήθεια, η επιτροπή ανακρίνει τη Μαρία, τη μεγαλύτερη από τα παιδιά του Ρασπούτιν, στα λεηλατημένα Χειμερινά Ανάκτορα. Εκεί, η Μαρία ζωντανεύει την εικόνα μιας Ρωσίας που ταλανίζεται από πολιτικές θύελλες.
Καθώς οι συνωμοσίες εναντίον του πατέρα της πληθαίνουν, η κοπέλα πρέπει να παλέψει με την αποκάλυψη της πραγματικής φύσης του Ρασπούτιν -τις αχαλίνωτες σωματικές ορέξεις του, τη μυστηριώδη σχέση του με την αυτοκράτειρα, τις φήμες για την ανάμειξη του σε μυστικές θρησκευτικές οργανώσεις- για να μπορέσει να τον σώσει από τους διώκτες του. Όταν αποτυγχάνει, δεν της μένει παρά μία επιλογή: να αποκαλύψει ποιοι τον σκότωσαν στην πραγματικότητα και ποια είναι τα ύπουλα μυστικά που οι δολοφόνοι του κρατούν ακόμα.
Χρησιμοποιώντας αρχεία πον ήταν χαμένα για χρόνια, ο Ρόμπερτ Αλεξάντερ μας προσφέρει μια δννατή και συναρπαστική ιστορία. Ένα βιβλίο που απεικονίζει μία από τις πιο θρυλικές και γοητευτικές περιόδους της Ιστορίας.

Τατιάνα Σταυρουλάκη (Μεταφραστής)


Robert Alexander

Robert Alexander (Συγγραφέας)

Ο Ρόμπερτ Αλεξάντερ (ψευδώνυμο του Ρ. Ντ. Ζίμμερμαν) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο. Στο διάστημα των τελευταίων τριάντα χρόνων σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Λένινγκραντ, εργάστηκε για την Αμερικανική Κυβέρνηση στην πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. και ταξίδεψε σε όλη τη Ρωσία. Από το 1990 είναι συνέταιρος σε μια εταιρία της Αγίας Πετρούπολης που διαχειρίζεται ένα κέντρο εκτελωνισμού, μια οδοντιατρική κλινική, και το Barabu, μια αλυσίδα καφέ. Στο χώρο του βιβλίου έγινε γνωστός με το μυθιστόρημα του "The Kitchen Boy" το οποίο έγινε μπεστ σέλερ της εφημερίδας New York Times και επαινέθηκε με εγκωμιαστικές κριτικές από κριτικούς και αναγνώστες. Επίσης, με το πραγματικό του όνομα, έχει γράψει διάφορα μυθιστορήματα μυστηρίου. Σήμερα ζει στη Μινεάπολη. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε στην ιστοσελίδα www.rasputinsdaughter.com
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
366
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.563 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση