Φουκώ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Φουκώ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Gary Gutting

Από την αισθητική στο ποινικό σύστημα, από την τρέλα και τον πολιτισμό στον Νίτσε και την πρωτοπορία, τα κείμενα του Μισέλ Φουκώ (1926-1984) άσκησαν ισχυρή επίδραση στη σύγχρονη σκέψη κατά τα τέλη του 20ου αιώνα. Εντούτοις το έργο του, παρά την πολύπλευρη θεματολογία του και την επίδραση που άσκησε, το συνοδεύει η φήμη του δυσνόητου και απροσπέλαστου. Ο Gary Gutting μας προσφέρει μια εξαιρετικά εισαγωγή στο έργο του Φουκώ, που εκτείνεται στο πεδίο της λογοτεχνίας, της πολιτικής, της ιστορίας και της φιλοσοφίας. O Gary Gutting κατέχει την έδρα της φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο της Notre Dame. Έχει επιμεληθεί το έργο "The Cambridge Companion to Foucault" (1994).
Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης

Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Θεοδόσιος Ν. Πελεγρίνης είναι καθηγητής φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει από το 1977. Έχει τιμηθεί με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου-Κριτικής 2007 για το βιβλίο του "Από τον πολιτισμό στην πείνα".

Νίκος Ταγκούλης (Μεταφραστής)

Ο Νίκος Ταγκούλης είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας.

Gary Gutting (Συγγραφέας)

O Gary Gutting κατέχει την έδρα της φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο της Notre Dame. Έχει επιμεληθεί το έργο "The Cambridge Companion to Foucault" (1994).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
150
Διαστάσεις:
19x12
Βάρος:
0.091 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση