Τι έχει αυτό το παιδί;
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τι έχει αυτό το παιδί;

Ένας οδηγός για να γνωρίσουμε τα παιδιά με ειδικές ανάγκες

Angels Ponce

18.05€ -10% 16.25€

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι ένας οδηγός που επιτρέπει σε γονείς και δασκάλους να απαντήσουν στις απορίες των παιδιών για το τι είναι αναπηρία, από πού προέρχεται, σε τι οφείλεται, εάν γιατρεύεται, τι πρέπει να κάνουν...
Οι εξηγήσεις που προτείνονται είναι απλές για να μπορέσουν τα παιδιά να τις καταλάβουν.
Συνοδεύονται από ασκήσεις με παιχνίδια και πειράματα καθώς και ένα συμπληρωματικό λεξιλόγιο που ερμηνεύει καταστάσεις και έννοιες λίγο πολύ άγνωστες στα παιδιά. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ένας κατάλογος των ιδρυμάτων και σωματείων τα οποία μεριμνούν για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Το βιβλίο περιέχει επίσης πάρα πολλά παραδείγματα που απευθύνονται ιδιαίτερα σε παιδιά με ανάπηρα αδερφάκια. Αφορά καταστάσεις με τις οποίες μπορεί να ταυτιστούν αφού υπάρχει και ειδικό κεφάλαιο αφιερωμένο αποκλειστικά στα αδέρφια ανάπηρων παιδιών.
Εννοείται ότι το βιβλίο θα φανεί επίσης πολύ χρήσιμο και στους γονείς ανάπηρων παιδιών.
Το πόνημά μας δεν είναι ένας πλήρης τεχνικός οδηγός για την αναπηρία. Κάθε άλλο!
Προσπαθήσαμε να γράψουμε σε μια γλώσσα απλή, εύλειπτη και κατά το δυνατόν ευχάριστη!


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Maria Teresa Von Hildebrand (Μεταφραστής)


Angels Ponce

Angels Ponce (Συγγραφέας)

Η συγγραφέας Angels Ponce Ribas ζει στο Olesa de Montserrat με το γιο της Janko και τη γάτα της Sonam, κοντά στους φίλους της και στην οικογένεια της. Αυτό που της δίνει ιδιαίτερη χαρά είναι να έχει χρόνο να απολαμβάνει αυτά που έχει επιλέξει να κάνει και πρώτα απ΄ όλα να είναι μαζί με τον Janko. Η εργασία της ως θεραπεύτρια-σύμβουλος οικογένειας και η δουλειά της στο APPS (Καταλανική Ομοσπονδία Ανάπηρων Παιδιών) της έχει δώσει την ευκαιρία να βρεθεί κοντά σε πολλές μητέρες, πατέρες και αδέρφια παιδιών με πνευματική αναπηρία από τα οποία διδάσκεται συνεχώς καινούργια πράγματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Miguel Gallardo

Miguel Gallardo (Εικονογράφος)

Ο Miguel Gallardo, εικονογράφος, ζει στη Βαρκελώνη κι έχει μια κόρη, τη Μαρία, η οποία πάσχει από αυτισμό και τρελαίνεται να βάζει τον πατέρα της να της ζωγραφίζει ό,τι περνά απ΄ το μυαλό της. Η Μαρία διαθέτει ένα ιδιαίτερο χιούμορ που κάνει τους πάντες να την αγαπάνε. Η συμμετοχή του Miguel Gallardo στο πρώτο πρόγραμμα "Γονείς προς Γονείς (ένα πρόγραμμα βοήθειας για γονείς με ανάπηρα παιδιά υπό τη διεύθυνση της θεραπεύτριας Angels Ponce) ήταν μια εμπειρία που τον οδήγησε να αναλάβει την εικονογράφηση του βιβλίου "Tι έχει αυτό το παιδί" με μεγάλη χαρά.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
91
Διαστάσεις:
26x22
Βάρος:
0.511 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση