Κλοπή: μια ερωτική ιστορία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κλοπή: μια ερωτική ιστορία

Μυθιστόρημα

Peter Carey

Η Κλοπή, μια ερωτική ιστορία, είναι μια αφήγηση για τα υπαρξιακά άγχη των καλλιτεχνών στις σύγχρονες μητροπόλεις, αριστοτεχνικά μεταμφιεσμένη σε μορφή που άλλοτε γίνεται θρίλερ, άλλοτε ερωτική κομεντί και πιο συχνά μια κωμωδία γκροτέσκο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Άρης Μαραγκόπουλος

Άρης Μαραγκόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Άρης Μαραγκόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Σπούδασε ιστορία, αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Paris I (Σορβόννη), στο Παρίσι. Εργάστηκε ως επιμελητής εκδόσεων, κειμενογράφος, κριτικός βιβλίου, μεταφραστής και εκδότης. Έχει εκδώσει περισσότερα από είκοσι βιβλία πεζογραφίας και κριτικής και ισάριθμες μεταφράσεις (από τα γαλλικά και τα αγγλικά). Γράφει κριτική βιβλίου και ιδεών στoν Tύπο και στα σχετικά με τη λογοτεχνία περιοδικά. Είναι ιδρυτικό στέλεχος των εκδόσεων "Τόπος", όπου διευθύνει το τμήμα λογοτεχνίας. Έχει ασχοληθεί επί μακρόν με το έργο του Τζέιμς Τζόις για το οποίο έχει εκδώσει τρεις μελέτες, η πιο γνωστή από αυτές, το "Ulyssess: Οδηγός ανάγνωσης", έχει κάνει πολλαπλές εκδόσεις (1995, 2001, 2010). Τον Απρίλιο 2018 εκδόθηκε η κριτική / μεταφραστική ανάγνωση του συγγραφέα στο μεταθανάτιο έργο του Τζόις "Τζάκομο Τζόις". Τα τελευταία του μυθιστορήματα συγκροτούν την πολιτική / ιστορική "Τριλογία της συντροφικής ζωής": Η Μανία με την Άνοιξη (Τόπος 2009), "Το Χαστουκόδεντρο" (Τόπος 2012) και το "Πολ και Λόρα, ζωγραφική εκ του φυσικού" (Τόπος 2016). Εκτενέστερες πληροφορίες στην προσωπική ιστοσελίδα του συγγραφέα: www.arisgrandmangr.com


Αργυρώ Μαντόγλου

Αργυρώ Μαντόγλου (Μεταφραστής)

Η Αργυρώ Μαντόγλου σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία, Φιλοσοφία και Κριτική Θεωρία στην Αγγλία. Κείμενά της και κριτικά σημειώματα έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες. Συνεργάζεται με το ένθετο "Βιβλιοθήκη" της "Ελευθεροτυπίας". Το "Βλέφαρα με τατουάζ" είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της μετά από δύο ποιητικές συλλογές και έναν αριθμό μεταφράσεων. Έργα της: "Κατήχηση της Άνοιξης" (Γκοβόστης, 1992). "Γενέθλια βροχή" (Δελφίνι, 1995). "Βιρτζίνια Γουλφ cafe" (Aπόπειρα, 1999). "Βλέφαρα με τατουάζ" (Πατάκης, 2001) κ.ά.


Peter Carey

Peter Carey (Συγγραφέας)

Ο Πήτερ Κάρεϋ γεννήθηκε στη Βικτώρια της Αυστραλίας το 1943. Σπούδασε θετικές επιστήμες, χωρίς όμως να πάρει πτυχίο. Εργάσθηκε για χρόνια σε διαφημιστικές εταιρείες. Εμφανίσθηκε στα γράμματα το 1974 με τη συλλογή διηγημάτων: "Ο χοντρός στην Ιστορία" (στα ελληνικά, από τις εκδόσεις Γνώση). Ακολούθησαν κι άλλες συλλογές διηγημάτων και τα μυθιστορήματα: "Bliss" (1981), "Illywhacker" (1985· υποψήφιο για το βραβείο Μπούκερ), "Όσκαρ και Λουσίντα" (1988· τιμήθηκε με το βραβείο Μπούκερ· στα ελληνικά από τις εκδόσεις Aquarius), "The tax inspector" (1991), "The unusual life of Tristan Smith" (1994), "Τζακ Μαγκς" (1997) και "True history of the Kelly Gang" (2001· τιμήθηκε και αυτό με το βραβείο Μπούκερ). Το 1994 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Collected stories" το οποίο περιλαμβάνει το σύνολο σχεδόν των διηγημάτων του. Σήμερα ζει στη Νέα Υόρκη και διδάσκει δημιουργική γραφή στο New York University.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
410
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.512 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση