Invisible Hotel
zoom in

Ποιο ξενοδοχείο συνοψίζει το μοντέρνο τρόπο ζωής;
Ποιο ξεφεύγει από τις κοινότυπες μινιμαλιστικές επιταγές ή τον εκλεκτισμό προσφέροντας μία νέα εμπειρία;
Τι είναι εκείνο που θα έκανε ένα ξενοδοχείο της Αθήνας να μπει στον παγκόσμιο χάρτη του design;
Τι είναι σημαντικότερο: η κορυφαία εξυπηρέτηση ή η ποιοτική αρχιτεκτονική;
Στα ερωτήματα αυτά προσκλήθηκαν να απαντήσουν δέκα νέοι Έλληνες αρχιτέκτονες, συμμετέχοντας στην έκθεση αρχιτεκτονικής «Invisible Hotel», σχεδιάζοντας ξενοδοχεία του μέλλοντος απελευθερωμένα από πολεοδομικούς και άλλους περιορισμούς. Μεταξύ των έργων που παρουσιάζονται περιλαμβάνονται ένα ξενοδοχείο γέφυρα στον Ισθμό της Κορίνθου και μία κατασκευή-στέγαστρο πάνω από την Πλατεία Ομονοίας κλπ.
Έχοντας την επιμέλεια του Μέμου Φιλιππίδη, αρχιτέκτονα και επιμελητή της έκθεσης, το "The Invisible Hotel Exhibition Catalogue" φιλοξενεί στις σελίδες του τις προτάσεις των 10 Ελλήνων αρχιτεκτόνων. Επιχειρώντας να συμβάλλει στην ευρύτερη δυνατή παρουσίαση των δημιουργημάτων, ο κατάλογος διαθέτει σε έντυπη μορφή και μετά το τέλος της έκθεσης τις ξεχωριστές αυτές συλλήψεις της ελληνικής αρχιτεκτονικής, συμβάλλοντας κατά το δυνατό στο διάλογο μεταξύ καθιερωμένων ξένων και ελλήνων αρχιτεκτόνων και επιχειρηματιών.
Οι προτάσεις τις έκθεσης «The Invisible Hotel» παρουσιάστηκαν με τη μορφή προβολής διαδοχικών εικόνων και ταινιών στο ίδρυμα ΔΕΣΤΕ (Ομήρου 8, Ν. Ψυχικό) από τις 19 έως τις 23 Απριλίου 2005

 

Μέμος Φιλιππίδης

Μέμος Φιλιππίδης (Επιμέλεια)

Ο Μέμος Φιλιππίδης είναι αρχιτέκτονας, γιος του ομότιμου καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Φιλιππίδη. Παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές αρχιτεκτονικής θεωρίας στις Η.Π.Α., στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ. Σήμερα διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο μαζί με τη γυναίκα του, Μαρίτα Νικολούτσου (M + M Architects). Αρθρογραφεί τακτικά για θέματα αρχιτεκτονικής και αισθητικής στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο, και συνεργάζεται με το πρόγραμμα "Megaron Plus" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για τη μετάκληση διάσημων αρχιτεκτόνων από όλο τον κόσμο για διαλέξεις στην Ελλάδα.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
87
Διαστάσεις:
30x24
Βάρος:
0.52 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση