Θρύλοι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Θρύλοι

Μοναδικές ιστορίες από τους κόσμους κορυφαίων συγγραφέων φανταστικής λογοτεχνίας

George R. R. Martin

Stephen King

Ursula K. Le Guin

  • Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο

  • ISBN:

    9789603065319

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2006

  • Εκδότης

    Anubis

Η λογοτεχνία του φανταστικού -δηλαδή η λογοτεχνία που δεν επιχειρεί να εξηγήσει ορθολογιστικά τα θαύματα που πραγματεύεται- χρησιμοποιεί ως υλικό της αυτό που γενικά θεωρείται μη πραγματικό ή ανύπαρκτο στον πολιτισμό μας: μάγους και δαίμονες, ξωτικά και τελώνια, λυκάνθρωπους και βρικόλακες, μονόκερους και μαγεμένες πριγκίπισσες, γητειές και ξόρκια.
Αυτό, λοιπόν, είναι ένα βιβλίο οραμάτων και θαυμάτων. Πέντε νέες, μοναδικές, απολαυστικές ιστορίες, η καθεμιά από τις οποίες τοποθετείται στο ιδιαίτερο φανταστικό σύμπαν που έκανε το συγγραφέα της διάσημο σ΄ όλο τον κόσμο.
- Ο Stephen King με τον επιβλητικό όσο και αινιγματικό "Μαύρο Πύργο"
- Η Ursula Κ. Le Guin με την ευαίσθητη και διεισδυτική γραφή της στη "Γαιοθάλασσα"
- Ο George R.R. Martin με το κορυφαίο έπος φαντασίας "Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου"
- Ο Terry Pratchett με τον ασυναγώνιστο στο χώρο της σατιρικής φαντασίας "Κόσμο του Δίσκου"
- Ο Terry Goodkind με το πολυσύνθετο και επικό σύμπαν του "Ξίφους της Αλήθειας".

George R. R. Martin

George R. R. Martin (Συγγραφέας)

Ο George Raymond Richard Martin γεννήθηκε το 1948 στο New Jersey των ΗΠΑ. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της λογοτεχνίας του φανταστικού. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Northwestern του Ιλινόις και εργάστηκε ως σεναριογράφος και παραγωγός για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ξεκίνησε τη συγγραφική του σταδιοδρομία το 1971, όταν το διήγημά του με τίτλο "Hero" δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Galaxy". Το 1997 γνώρισε τη διεθνή καταξίωση με το "Παιχνίδι του Στέμματος" ("A Game of Thrones"), το πρώτο μέρος της σειράς "Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου" ("A Song of Ice and Fire"), τα βιβλία της οποίας έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές, έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από δέκα γλώσσες κι έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο Martin μέχρι σήμερα έχει τιμηθεί έξι φορές με το βραβείο Locus, τέσσερις φορές με το βραβείο Hugo, δύο φορές με το βραβείο Nebula, ενώ έχει κατακτήσει επίσης τα βραβεία World Fantasy και Bram Stoker.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Stephen King

Stephen King (Συγγραφέας)

Ο Στίβεν Κινγκ γεννήθηκε το 1947 στο Πόρτλαντ της Πολιτείας του Μέιν. Σπούδασε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Μέιν. Δίδασκε αγγλικά στο λύκειο, όταν έγινε δεκτό προς έκδοση το πρώτο μυθιστόρημά του, "Κάρι". Από τότε έχει γράψει περισσότερα από σαράντα μυθιστορήματα, που έγιναν όλα μπεστ σέλερ, και περισσότερα από διακόσια διηγήματα. Σήμερα θεωρείται ως ο κορυφαίος συγγραφέας τρόμου και φαντασίας στον κόσμο, αλλά και ως ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής μας. Έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις για το έργο του, ανάμεσα στις οποίες το Διεθνές Βραβείο Φαντασίας, τα ειδικά βραβεία Bram Stoker, O. Henry, Nebula, κ.ά., το Βραβείο Ποιητών και Συγγραφέων 1997, και το βραβείο για το σύνολο του έργου του από την Ένωση Συγγραφέων Τρόμου. Το 2003 το Εθνικό Ίδρυμα Βιβλίου των ΗΠΑ του απένειμε το Μετάλλιο Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα. Μυθιστορήματα και νουβέλες του έχουν γίνει ταινίες για τον κινηματογράφο: "Ομίχλη", "Λάμψη", "Κριστίν", "Μίζερι", "Καρδιές στην Ατλαντίδα", "Ονειροπαγίδα", κ.ά., τέσσερις από τις οποίες -οι εξής: "Έκρηξη οργής" ("Κάρι"), "Στάσου πλάι μου", "Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ" και "Πράσινο μίλι" -ήταν υποψήφιες για Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Τον Ιούνιο του 1999, εποχή κατά την οποία είχε ολοκληρώσει την πρώτη γραφή του βιβλίου του "Περί συγγραφής" ("On Writing"), παρασύρθηκε από διερχόμενο βαν περπατώντας σ΄ ένα δρόμο του Μέιν. Το δυστύχημα προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, τον πνεύμονα, τα πλευρά, τους γοφούς και το δεξί του πόδι και χρειάστηκαν πέντε χειρουργεία μέσα σε δέκα μέρες και πολύμηνη θεραπεία -κατά την διάρκεια της οποίας ολοκλήρωσε το βιβλίο- για την αποκατάσταση της υγείας του. Μνήμες του ατυχήματος και της νοσηλείας του περιλαμβάνονται στα μυθιστορήματα "Ονειροπαγίδα", "Μίζερι" και "Kingdom Hospital" που ακολούθησαν, καθώς και στο επτάτομο έπος φαντασίας "Ο μαύρος πύργος", το πιο σύνθετο και μεγαλεπήβολο έργο της καριέρας του, στον έβδομο τόμο του οποίου ο ήρωας προσπαθεί να υπνωτίσει τόσο τον συγγραφέα όσο και τον οδηγό του βαν που τον χτύπησε. Ο Στίβεν Κινγκ ζει με τη σύζυγό του Τάμπιθα, επίσης συγγραφέα, στο Μπάνγκορ του Μέιν.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ursula K. Le Guin

Ursula K. Le Guin (Συγγραφέας)

Η Ούρσουλα Κ. Λε Γκεν (1929-2018), υπήρξε μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες των αμερικανικών γραμμάτων του 20ου αιώνα. Συγγραφέας πολυδιάστατη, ποιήτρια, δοκιμιογράφος αλλά κυρίως μυθιστοριογράφος, έγινε διάσημη για το έργο της στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας για μεγάλους αλλά και μικρούς αναγνώστες. Η ματιά της ήταν οξύτατα διεισδυτική, προοδευτική και οι αντιλήψεις της ριζοσπαστικές, τοποθετώντας τον προβληματισμό για κρίσιμα ζητήματα (κοινωνικά, περιβαλλοντικά, εθνολογικά, έμφυλα, κ.ά.) στον πυρήνα του έργου της. Τιμήθηκε εν ζωή με όλα σχεδόν τα βραβεία της φανταστικής λογοτεχνίας/επιστημονικής φαντασίας: Πέντε φορές με βραβείο Hugo, 4 φορές με βραβείο Nebula, καθώς και με βραβεία Locus, Newbery, Jupiter, Lewis Carroll, James Tiptree JR, Endeavour, International Fantasy Award, και με βραβείο National Book Award for Young Poeple΄s Literature, το 1973 (για το τρίτο μέρος του "Έπους της Γαιοθάλασσας", "Η πιο μακρινή ακτή"). Το 2000 η Library of Congress την ανακήρυξε "Ζωντανό θρύλο" ("Living Legend") στην κατηγορία "Συγγραφείς και καλλιτέχνες". Το 2001 έγινε δεκτή στο Science Fiction and Fantasy Hall of Fame. Το 2002 τιμήθηκε με Pen/Malamud Award για τη διαχρονική συμβολή της στο διήγημα. Το 2003 η ένωση συγγραφέων φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας, Science Fiction and Fantasy Writers of America (SFWA), την ανακήρυξε "Grand Master". To 2014 έλαβε τη μεγαλύτερη διάκρισή της, το Μετάλλιο Διακεκριμένης Προσφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα του National Book Foundation για το σύνολο του έργου της. Πέθανε στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, στις 22 Ιανουαρίου 2018, σε ηλικία 88 ετών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Terry Pratchett

Terry Pratchett (Συγγραφέας)

Ο Τέρι Πράτσετ γεννήθηκε το 1948 στο Μπάκιγχαμσερ. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος μέχρι που έγινε τόσο επιτυχημένος με τα μυθιστορήματά του ώστε αφιερώθηκε αποκλειστικά στο γράψιμο. Ο Πράτσετ έγραφε διηγήματα και μυθιστορήματα φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας από την ηλικία των 13 ετών. Τεράστια φήμη, ωστόσο, εξασφάλισε με τις ιστορίες του για το Δισκόκοσμο, ένα φανταστικό κόσμο σε σχήμα δίσκου. Θεωρείται ο πρωτεργάτης της χιουμοριστικής φανταστικής λογοτεχνίας. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 27 γλώσσες και έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε μικρούς και μεγάλους. Το μυθιστόρημά του "Ο απίθανος Μόρις" τιμήθηκε με το βραβείο Carnegie 2002, ενώ στον Πράτσετ απονεμήθηκε το 1988 ο τίτλος του Officer της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Terry Goodkind

Terry Goodkind (Συγγραφέας)

Ο Terry Goodkind γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ομάχα της Νεμπράσκα το 1949. Ο μυθικός κόσμος του "Ξίφους της Αλήθειας" άρχισε να παίρνει μορφή στο μυαλό του στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, όταν έχτιζε το σπίτι του στα δάση των βορειοανατολικών ΗΠΑ. Ο "Πρώτος Κανόνας του Μάγου" εμφανίστηκε στη σκηνή της φανταστικής λογοτεχνίας το 1994 και έγινε τεράστια επιτυχία. Με τη σειρά του "Ξίφους της Αλήθειας" ο Terry Goodkind καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο αναγνωρισμένους συγγραφείς της λογοτεχνίας του φανταστικού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παρασκευή Σαρμπάνη (Μεταφραστής)


Σωτήρης Αγάπιος (Μεταφραστής)


Νικήτας Τουρβάς (Μεταφραστής)


Αδαμαντία Στεφανίδου (Μεταφραστής)


Νίκος Μανουσάκης (Μεταφραστής)


Robert Silverberg

Robert Silverberg (Ανθολόγος)

Ο Robert Silverberg γεννήθηκε το 1935 στη Νέα Υόρκη και ανήκει στην κατηγορία των "μεγάλων" της επιστημονικής φαντασίας. Μπήκε στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας από 14 χρονών, όταν ξεκίνησε μόνος του ένα περιοδικό "φανζίν" με τίτλο "Το διαστημόπλοιο". Η πρώτη του επαγγελματική δημοσίευση έγινε το 1954 στο περιοδικό Nebula Science Fiction με το διήγημα "Ο πλανήτης της Γοργόνας" και από τότε θεωρήθηκε παιδί θαύμα της Ε.Φ. Χρησιμοποίησε τα παραδοσιακά σύμβολα στην επιστημονική φαντασία όπως το ταξίδι στο χρόνο, τους εξωγήινους, την υπερ-εξελιγμένη επιστήμη κ.α. Κάτω από τους μύθους του όμως διακρίνει κανείς την ανικανότητα του ανθρώπου να επικοινωνήσει με τον εαυτό του, με το συνάνθρωπό του και το Θεό. Η υπαρξιακή απελπισία συνεχίζει να τον βασανίζει σε όλο σχεδόν το έργο του. Τιμήθηκε με τα βραβεία Hugo και Nebula.


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
461
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.542 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση