Το πνεύμα της οικογένειας - Φωτογραφικές προσεγγίσεις
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το πνεύμα της οικογένειας - Φωτογραφικές προσεγγίσεις

Από το κοινωνικό ντοκουμέντο στην αυτοβιογραφική εμπειρία

Συλλογικό έργο

Βαγγέλης Ιωακειμίδης

Gabriel Bauret

15.82€ -10% 14.24€

Το Φωτογραφικό Κέντρο Σκοπέλου είναι ο πρώτος οργανωμένος περιφερειακός θεσμός στη χώρα μας αφιερωμένος στη φωτογραφία. Στην εξέλιξη της πορείας του έχει διαμορφώσει ένα σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό, εγγράφοντας έτσι την Ελλάδα και τη Σκόπελο στο διεθνές φωτογραφικό σκηνικό. Το Κέντρο, μέσα από τα προγράμματα και τις δράσεις του, ταξιδεύει σε όλη την επικράτεια, δικαιώνοντας έτσι αυτό που πίστευα πάντα, ότι οι πολιτιστικοί θεσμοί έχουν απεριόριστα όρια δράσης, όταν διευθύνονται και υποστηρίζονται από δημιουργικούς ανθρώπους. Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην οικογένεια, θέμα διαχρονικό και πάντα επίκαιρο με συμμετοχές ελλήνων και ξένων δημιουργών. [...]

Ευάγγελος Βενιζέλος

Λεύκωμα-κατάλογος της ομώνυμης έκθεσης που διοργανώθηκε στη Σκόπελο από το Φωτογραφικό Κέντρο Σκοπέλου, μεταξύ 13 Ιουλίου 2002 - 14 Σεπτεμβρίου 2002, μετά από την έκθεση για τη "Θρησκεία" (2001) και πριν από την έκθεση για την "Παγκοσμιοποίηση" (2003).

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βαγγέλης Ιωακειμίδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παύλος Φυσάκης

Παύλος Φυσάκης (Φωτογράφος)

Ο Παύλος Φυσάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Μετά τις σπουδές του στη φωτογραφία άρχισε να συνεργάζεται με εφημερίδες, περιοδικά και θέατρα. Διδάσκει φωτογραφία στην Μονάδα Απεξάρτησης 18Ανω. Η πρώτη προσωπική του δουλειά, "Κούκλες" (1997), αφορούσε τρανσέξουαλς που εμφανίζονταν (drag-show) σε καμπαρέ της Αθήνας και εκτέθηκε το 1998 στη Μπιενάλε της Νίκαιας στην Γαλλία. Το 1999 ολοκλήρωσε τη σειρά "Ταυτότητες" με πορτρέτα ασθενών του ψυχιατρείου της Αθήνας (ΦωτοΣυγκυρία, 2000), ενώ αργότερα παρουσίασε πορτρέτα με τίτλο "Οικογένεια" (Φωτογραφικό Κέντρο Σκοπέλου, 2002). Το 2004 συμμετείχε στην έκθεση "Catch the Light" της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Το χειμώνα του 2008-2009 ύστερα από ανάθεση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης φωτογράφισε την Σκόπελο. Το 2009 συμμετείχε στην έκθεση "Face to Faces" της 2η Biennale Θεσσαλονίκης και στην έκθεση "Where We Live" στην γκαλερί Lightroom (Αθήνα). Επίσης στην ίδια γκαλερί το Φεβρουάριο του 2010 συμμετείχε στην έκθεση "Whο We Αre". Έργα του βρίσκονται στην μόνιμη συλλογή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και σε ιδιωτικές συλλογές. www.pavlosfysakis.com

Πάρις Πετρίδης (Φωτογράφος)

Γεννήθηκε το 1960 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται ως φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας. Σπούδασε οικονομία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (1978) και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (1983). Ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία από το 1992. Φωτογραφίες του έχουν εκτεθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τζένη Μαρκέτου (Φωτογράφος)


Αγγελική Σταματιάδου (Φωτογράφος)


Λία Ναλμπαντίδου (Φωτογράφος)

H Λία Nαλμπαντίδου (Θεσσαλονίκη, 1967), σπούδασε Eικαστική Φωτογραφία στις HΠA. Mε την απόκτηση του τίτλου σπουδών της (BFA) εργάστηκε στην γκαλερί του Leo Castelli στην Nέα Yόρκη και στο Smithsonian Mουσείο Aμερικάνικης Tέχνης στην Oυάσιγκτον. Tα τελευταία 10 χρόνια, φωτογραφικές της εργασίες έχουν συμπεριληφθεί σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις & διοργανώσεις. Έργα της ανήκουν στις συλλογές του Eθνικού Mουσείου Σύγχρονης Tέχνης, του Mουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και της Galerie Municipal du Chateau d΄ Eau στην Tουλούζη. Tο 2000 παρακολουθεί το διαπολιτισμικό, διεπιστημονικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Internationale Frauenuniversitat, Universities of Hannover & Bremen. Tην ίδια χρονιά αναλαμβάνει την ευθύνη των Eικαστικών Eργαστηρίων του Kέντρου Δημιουργικής Aπασχόλησης Παιδιών του Δήμου Σκοπέλου. Tην τελευταία διετία (2001-02), σχεδιάζει και υλοποιεί τα παιδικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Φωτογραφικού Kέντρου Σκοπέλου.

Δήμητρα Λαζαρίδου (Φωτογράφος)

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1966. Σπούδασε φωτογραφία στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Βερολίνου. Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Έργα της παρουσιάζονται στη γκαλερί Άλφα Δέλτα στην Αθήνα και στη γκαλερί Αρτ Φόρουμ Βίλκα στη Θεσσαλονίκη.

Χριστίνα Δημητριάδη (Φωτογράφος)


Κώστας Σερέτης (Φωτογράφος)


Πάνος Βαρδόπουλος (Φωτογράφος)


Χριστόφορος Πλύτας (Φωτογράφος)


Machiel Botman (Φωτογράφος)


Max Pam (Φωτογράφος)


Βαγγέλης Ιωακειμίδης (Επιμέλεια)


Gabriel Bauret (Επιμέλεια)


Τόπος Έκδοσης:
Σκόπελος
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
165
Διαστάσεις:
18x16
Βάρος:
0.252 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση