Ο ποντικός και το λιοντάρι κι άλλοι 19 μύθοι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο ποντικός και το λιοντάρι κι άλλοι 19 μύθοι

Αίσωπος

12.23€ -10% 11.01€
Περιέχει τους μύθους: - Ο τζίτζικας και το μυρμήγκι - Ο δειλός χωρικός και τα ίχνη του λιονταριού - Το κατσικάκι και ο λύκος που έπαιζε φλογέρα - Ο ποντικός της πόλης και ο αρουραίος - Ο βοσκός και ο λύκος - Ο ήλιος, το σύννεφο, ο αέρας και ο ποντικός - Ο λύκος και η γριά - Ο αετός και η χελώνα - Ο φιλάργυρος - Η αλεπού και το δέντρο - Η γαλατού και το γάλα - Ο λαγός και το λιοντάρι - Η αλεπού και τα σταφύλια - Το ερωτευμένο λιοντάρι και ο γεωργός - Ο λύκος και η προβιά του προβάτου - Η ελιά και η συκιά - Ο πατέρας και οι γιοι του - Ο ποντικός και το λιοντάρι - Ο βοσκός που έλεγε ψέματα - Η κότα που γεννούσε το χρυσό αβγό.
Χριστίνα Γαγγάδη

Χριστίνα Γαγγάδη (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1979. Έχει σπουδάσει γραφιστική στη σχολή Βακαλό. Έχει ζωγραφίσει τις εικόνες για μερικά εξώφυλλα των εκδόσεων Σύγχρονη Εποχή, το παραμύθι της Ειρήνης Καμαράτου Γιαλλούση "Ο κύριος Σωσίβιος Χαχαχά", της Χρυσάνθης Σπυροπούλου Σπανού "Ολυμπιακοί Αγώνες στη Χώρα των Πιγκουίνων", της Αναστασίας Περιστεράκη Ψυχογιού "Το άρωμα των λουλουδιών" και δύο βιβλία με σαράντα μύθους του Αισώπου. Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας γραφίστρια.

Αναστασία Περιστεράκη - Ψυχογιού

Αναστασία Περιστεράκη - Ψυχογιού (Διασκευαστής)

Γεννήθηκε στη Νάξο. Σπούδασε παιδαγωγικά. Το ξεκίνημά της στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας ήταν με το βιβλίο της "Η ιστορία του νερού" το 1978. Συνεργάστηκε με το περιοδικό "Αερόστατο" και είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ετήσιου περιοδικού "Επιθεώρηση παιδικής λογοτεχνίας". Εργάστηκε για πολλά χρόνια με την έρευνα για την πρόληψη στα ναρκωτικά κι έγραψε ένα βιβλίο για την ενημέρωση των γονιών, παιδιών. Πάνω στο θέμα αυτό έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες σε συλλόγους γονέων. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και έχει βραβευτεί για το βιβλίο της "Αξέχαστες μέρες".

Αλέξανδρος Σ. Γαγγάδης

Αλέξανδρος Σ. Γαγγάδης (Επιμέλεια)

Ο Αλέξανδρος Γαγγάδης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1968. Ξεκίνησε σπουδές Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Πάτρας αλλά κατέληξε γραφίστας και εικονογράφος. Έχει ζωγραφίσει κόμικς, εικόνες για εξώφυλλα των εκδόσεων Σύγχρονη Εποχή, έχει σχεδιάσει και επιμεληθεί βιβλία, περιοδικά και CD-ROM. Για μερικά χρόνια εργάστηκε σαν γραφίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής σε περιοδικά και τώρα είναι ελεύθερος επαγγελματίας.

Αίσωπος

Αίσωπος (Συγγραφέας)

Αίσωπος (625-560 π.Χ). Γεννήθηκε στο Αμόριο της Φρυγίας, και πέθανε στους Δελφούς, όπου είχε σταλεί από το Βασιλιά Κροίσο, γα να λάβει χρησμό του Δελφικού μαντείου, αλλά κατηγορήθηκε εκεί για ιεροσυλία και καταδικάσθηκε σε θάνατο από ιεροδικαστές. Γκρεμίσθηκε δε από την κορυφή του Παρνασσού. Ο Αίσωπος είναι ο διασημότερος από τους αρχαίους μυθοποιούς, αναμφισβήτητος πατέρας του αρχαίου μύθου. Τη βιογραφία του τη συνέγραψε τον 14ο μ.Χ. αιώνα ο μοναχός Μάξιμος Πλανούδης και περιέχονται σε αυτή ένα σωρό ανέκδοτα γα τη ζωή και την εν γένει δράση του. Θεωρείται επίσης σαν ο κορυφαίος της λεγόμενης "διδακτικής μυθολογίας". Οι μύθοι του έχουν συγκεντρωθεί σε "Συλλογή Αισώπειων μύθων" και πρωταγωνιστές σε αυτούς είναι, κατά το πλείστον, ορισμένα ζώα, όπως η αλεπού, το λιοντάρι, το ελάφι κ.ά. Είναι δε αυτοί μικρά οικιακά αφηγήματα, διατυπωμένα με μεγάλη συντομία. Ο χαρακτήρας τους είναι ηθικοδιδακτικός, συμβολικός και αλληγορικός. Ο Αίσωπος ήταν ταπεινής καταγωγής και τέρας ασχήμιας αλλά, παράλληλα ήταν ευφυέστατος. Παρά το ότι, όσο ζούσε, ήταν δούλος, οι Αθηναίοι του έστησαν αργότερα ανδριάντα, για να δείξουν έτσι ότι κάθε άνθρωπος αξίας, πρέπει, ανεξάρτητα από την καταγωγή του να τιμάται.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
2
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
50
Διαστάσεις:
30x22
Βάρος:
0.481 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση