Ψυχολογία, θρησκεία, πνευματικότητα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ψυχολογία, θρησκεία, πνευματικότητα

David Fontana

19.70€ -12% 17.34€

Σε μια εποχή όπου ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός επηρεάζει σημαντικά τον κόσμο, αυτό το βιβλίο μας βοηθά να κατανοήσουμε πως οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται, προσλαμβάνουν και βιώνουν τη θρησκεία, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Μέσα από ένα σχετικό και εκτενές ερευνητικό υλικό, ο συγγραφέας Νταίηβιντ Φοντάνα ερευνά τα αποτελέσματα της θρησκευτικής και πνευματικής πίστης στη συμπεριφορά, όπως και στη σωματική και ψυχική υγεία. Παρουσιάζει τις διάφορες προσεγγίσεις στη θρησκευτική και πνευματική εμπειρία και διερευνά τις διαφορετικές μορφές που παίρνουν αυτές οι εμπειρίες. Εξετάζει τις θρησκευτικές και πνευματικές πρακτικές όπως η προσευχή, ο διαλογισμός και τα παντός είδους τελετουργικά και συνδέει τη θρησκεία και την πνευματικότητα με τις μεγάλες ψυχολογικές θεωρίες. Aυτό το βιβλίο, πέρα από το ευρύτερο κοινό, έχει ενδιαφέρον και για τους κληρικούς, τους επαγγελματίες ψυχολόγους, τους φοιτητές και τους διδάσκοντες ψυχολογία και θρησκειολογία, κι έτσι καθίσταται ένα πολύτιμο βοήθημα αυτογνωσίας και αναστοχασμού για όσους και όσες θέλουν να ξεπεράσουν τα παραδοσιακά κλισέ και προκαταλήψεις.

Βεατρίκη Κάντζολα - Σαμπατάκου

Βεατρίκη Κάντζολα - Σαμπατάκου (Μεταφραστής)

Η Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε νομικά και αγγλική φιλολογία. Έχει βραβευτεί από το Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (1985), τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (1987, 1989, 1990, 1992), το Δήμο Αθηναίων (1989) και το Κέντρο Τέχνης του Παιδιού (1992). Το 2000, το έργο της "Το δάσος που το ΄σκασε" κέρδισε το βραβείο οικολογικού παραμυθιού, που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Μίνωας και το WWF, ενώ το 2002 κέδρισε το Γ Κρατικό Βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου για παιδιά με το έργο της "Το αστέρι που δεν ήθελε να πέσει". Έργα της έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες και έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά και λαογραφικά έντυπα. Αρθρογραφούσε για χρόνια σε οικολογικό περιοδικό και έχει γράψει κείμενα και έργα για κουκλοθέατρο για σειρά παιδικών τηλεοπτικών εκπομπών. Το έργο της "Τρελή περιπέτεια στο παραμυθένιο δάσος" έχει παιχτεί από σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Δίδαξε για δύο δεκαετίες ξένες γλώσσες και μετάφραση και ασχολείται με επιστημονικές και λογοτεχνικές μεταφράσεις. Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Έργα της: "Τρελή περιπέτεια στο παραμυθένιο δάσος", Ηράκλειτος, 1992 "Παραμύθι...μύθι... Μύθοι", Αστήρ, 1992 "Πόλη μαγική", Πατάκης, 1993 "Τα παραμύθια του Παρδαλομύτη", Πατάκης, 1993 "Τα γλυκοπαραμύθια", Αστήρ, 1995 "Το δέκατο έκτο καλοκαίρι", Πατάκης, 1995 "Δε θέλω να μου λένε τι να κάνω", "Ελληνικά Γράμματα, 2000 "Το δάσος που το ΄σκασε", Μίνωας, 2002 "Αγιοβασιλιάτικο σκουφάκι", Μίνωας, 2002 "Πετάει πετάει η μάγισσα", Μικρή Μίλητος, 2003


Μιχάλης Σπουρδαλάκης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης γεννήθηκε το 1954 και σπούδασε δημόσιο δίκαιο και πολιτική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στον Καναδά όπου και δίδαξε σε πανεπιστήμια του Οντάριο και του Κεμπέκ. Από το 1991 διδάσκει πολιτική κοινωνιολογία στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από ζητήματα της θεωρίας των πολιτικών κομμάτων, ελληνικής πολιτικής, θεωριών του κράτους, ευρωπαϊκής αριστεράς καθώς και μιας σειράς ζητημάτων που προκύπτουν ως αποτέλεσμα των μετασχηματισμών που σημειώνονται στο πρότυπο κοινωνικής οργάνωσης. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής της Ελληνικής Επιθεώρησης Πολιτικής Επιστήμης και μέλος της συντακτικής ομάδας του Socialist Register (London, Merlin Press).

David Fontana

David Fontana (Συγγραφέας)

O David Fontana είναι διεθνώς αναγνωρισμένος συγγραφέας και εκπαιδευτικός ψυχολόγος με άμεση εμπειρία ως δάσκαλος σε σχολεία κατώτερης και μέσης εκπαίδευσης. Είναι επίσης μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας και ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Διαπροσωπικής Ψυχολογίας, ενώ διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ και στο Πανεπιστήμιο John Moores του Λίβερπουλ. Έχει γράψει πολλά βιβλία, που έχουν μεταφραστεί σε 26 γλώσσες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
349
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.68 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση