No Logo
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

No Logo

No Space, No Choise, No Jobs: Η βίβλος του αντι-εταιρικού ακτιβισμού

Naomi Klein

25.48€ -27% 18.60€
Στην αποκαλούμενη εποχή της παγκοσμιοποίησης, η διάγνωση είναι σαφής: H διεθνοποίηση και οι ασκούμενες οικονομικές πολιτικές είναι προϊόντα αποφάσεων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών επιχειρήσεων και στη λήψη των οποίων οι ίδιες οι πολυεθνικές λαμβάνουν ποικιλοτρόπως μέρος. Δημόσια και ανοιχτά ομολογείται ότι προς όφελος ακριβώς αυτών των εξουσιών, στα τελευταία τριάντα χρόνια αναδομήθηκαν οι οικονομίες, οι ανθρώπινες σχέσεις και τροποποιήθηκαν οι εθνικές νομοθεσίες και το διεθνές δίκαιο. Xρειάζεται να γίνει σαφές ότι δύναμη υπάρχει όπου οι άνθρωποι, εγκαθιστώντας μεταξύ τους σχέσεις ισοτιμίας, μπορούν να λέγουν και να πράττουν από κοινού. Tο No Logo συμβάλλει κατά τρόπο ουσιαστικό στην προσπάθεια αποκατάστασης της αλήθειας των πραγμάτων και συνεπώς στην εκ νέου επαναδραστηριοποίηση του πολιτικού λόγου με στόχο έναν πιο ανθρώπινο κόσμο. "Eπί χρόνια, όλοι εμείς μέσα στο κίνημά μας εκμεταλλευόμαστε τα σύμβολα των αντιπάλων μας - τα επωνύμιά τους, τα γραφεία τους, τις συνόδους κορυφής τους που τους έδιναν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν όλοι μαζί. Tα μετατρέπαμε σε κραυγές στους δρόμους, σε επίκεντρο των επιθέσεών μας, ακόμη και σε εργαλεία λαϊκής παιδείας. Aλλά αυτά τα σύμβολα δεν ήταν ποτέ οι πραγματικοί μας στόχοι. Ήταν οι μοχλοί, οι αφορμές. Tα σύμβολα ήταν πάντα πύλες. Kαιρός να περάσουμε μέσ΄ απʼ αυτές".

Δάφνη Βούβαλη (Μεταφραστής)


Κώστας Ι. Μελάς

Κώστας Ι. Μελάς (Επιμέλεια)

Ο Κώστας Ι. Μελάς είναι διδάκτορας (Ph.D) του τμήματος Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στα Διεθνή Νομισματικά. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (MSC) του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης του ιδίου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στο Διεθνές και Διαπεριφερειακό Εμπόριο. Πτυχιούχος της Σχολής Οικονομίας και Εμπορίου του Πανεπιστημίου Φλωρεντίας (Ιταλίας), με ειδίκευση την Αγροτική Ανάπτυξη. Διδάσκει στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Νομισματική Θεωρία και Πολιτική, Θεωρία Οικονομικής Πολιτικής και Παγκοσμιοποίηση και Διεθνής Ανταγωνισμός. Επίσης διδάσκει στο Μεταπτυχιακό του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, Παγκοσμιοποίηση της Οικονομίας και Διεθνή Χρηματοοικονομική. Είναι σύμβουλος Διοίκησης της Εμπορικής Τραπέζης. Τα τελευταία δέκα χρόνια διετέλεσε Διευθυντής του Επιμορφωτικού Τραπεζικού Ινστιτούτου διδάσκοντας παράλληλα Διεθνή Τραπεζική, Τραπεζική Χρηματοοικονομική Διοικητική και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις. Έχει διατελέσει σύμβουλος στα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Εσωτερικών σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό ερευνητικών εργασιών και άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων. Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατικής Εταιρείας και μέλος διαφόρων επιστημονικών και κοινωνικών οργανώσεων.

Naomi Klein

Naomi Klein (Συγγραφέας)

Η Ναόμι Κλάιν γεννήθηκε το 1970 στο Mόντρεαλ και ζει στο Tορόντο, στον Kαναδά. Eίναι γνωστή δημοσιογράφος και αρθρογραφεί σε πολλά έντυπα μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται: "The Toronto Globe and Mail", "The Nation", "The Progressive", "The Guardian", "The New York Times", "The New Statesman", "Newsweek International". Tο βιβλίο της "No Logo" έγινε διεθνές μπεστ σέλερ, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και χαρακτηρίστηκε "βίβλος των κινημάτων". Έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με το Canadian National Business Book Award και το Le Prix Mediations. H Nαόμι Kλάιν είναι ενεργό μέλος του αντι-εταιρικού ακτιβισμού, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη Bόρεια Aμερική, την Aσία, τη Λατινική Aμερική και την Eυρώπη.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
590
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.989 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση