Όλα για τη ζωή μου

των Κ. Μόσχου και Γ. Παπαλυμπέρη

b186985Ο Ιάσων Φωκιάδης είναι πάμπλουτος, παντρεύτηκε τη Ζωή μετά τον θάνατο από ατύχημα της πρώτης του συζύγου και προσπαθεί να εξισορροπήσει τα πράγματα ανάμεσα στη Ζωή και την κόρη του από τον πρώτο γάμο, τη Μάγδα. Και ένα βράδυ εξαφανίζεται, αλλάζοντας για πάντα τη μοίρα των ανθρώπων γύρω του. Ένα τηλεφώνημα επιβεβαιώνει τις χειρότερες υποψίες: απαγωγή! Έτσι αρχίζει ένα καταιγιστικό αστυνομικό μυθιστόρημα, γεμάτο ανατροπές, καταδιώξεις, μυστικά και αποκαλύψεις!

Η ιστορία κλιμακώνεται σταδιακά, οι χαρακτήρες που περιβάλλουν τις δύο αιώνιες εχθρούς, σύζυγο και προγονή, σκιαγραφούνται υπέροχα, η υπόθεση είναι ασφυκτικά δεμένη, χωρίς τρύπες ή μπαλώματα. Η εξέλιξη της ιστορίας είναι σκηονθετημένη με μαεστρία και πραγματικά η χημεία των συγγραφέων δίνεται άψογα από ένα κείμενο που δεν του λείπει τίποτα! Το παρελθόν είναι καταλύτης για όλους, πρωταγωνιστές και δευτεραγωνιστές, κανείς δεν είναι αυτό που φαίνεται και ο χρόνος κυλάει ανελέητα εις βάρος της Μάγδας αλλά και της Ζωής. Δυο γυναίκες που μισούν η μία την άλλη, χωρίς να ξέρουν τι τις περιμένει σε αυτήν την περιπέτεια. Ένα πτώμα χωρίς χέρια και με χαρακωμένο πρόσωπο εντοπίζεται στη Γαλλία. Ο ερωτικός σύντροφος της Ζωής δολοφονείται. Ποιος κρατάει το περίστροφο και ποιος του δίνει τις σφαίρες; Πώς κατάφερε ο Ιάσων να γίνει τόσο πλούσιος; Ποιος θέλει να τον εκδικηθεί;

Ένα χορταστικό, δυνατό, ανατρεπτικό αστυνομικό μυθιστόρημα, ένα υπέροχο δείγμα γραφής από δυο ταλαντούχες συγγραφείς, οι οποίες ανελέητα χειρίζονται την υπόθεση φωτείζοντας μόνο αυτό που θέλουν την ώρα που πρέπει, μια υπόθεση που με ξενύχτησε!

Πάνος Τουρλής