Φρανκενστάιν

του Dean R. Koontz

Προσοχή, SPOILERS!

Έχω πολλές ενστάσεις!!!!Ο τρόμος στο απόγειό του! Ο Βίκτωρ βρίσκει το θάνατο ανάμεσα στα τέρατα που δημιούργησε και αυτομάτως με το θάνατό του τα τέρατα σκοτώνονται ενώ ένας κλώνος του σπάει το γυάλινο κλουβί του και το σκάει, φορτωμένος με όλες τις πληροφορίες που έχει και ο Βίκτωρ, πιστό του αντίγραφο σώματι και πνεύματι!

Γιατί περιγράφεται το τέρας που μεταλλάσσεται γενετικά;Ότι το σκάει από τη φυλακή του από λάθος του υπολογιστή και μετά αρχίζει να τρώει τα τέρατα για να τους δώσει μια ελευθερία τάχαμου; Αφού δεν απομακρύνεται από το νοσοκομείο που δημιουργήθηκε, το οποίο και ανατινάσσεται με ενέργειες του Δευκαλίωνα. Κεφάλαια για μένα περιττά. Επίσης αυτό το τέρας κατά λάθος απελευθερώνει τον Χαμαιλέοντα, ένα πλάσμα που παίρνει τα σχήματα, τις μορφές και το χρώμα του γύρω περιβάλλοντος και γίνεται αόρατο. Ποιος ο λόγος να φτιάξει ο Βίκτωρ κάτι τέτοιο, αφού το τέρας αυτό θέλει να τον σκοτώσει, μιας και είναι προγραμματισμένο να μην επιτίθεται στους κλώνους μόνο; Αυτό το πλάσμα (;) τρυπώνει στο αμάξι του Βίκτωρ όταν το βάζει στα πόδια, μακριά από το νοσοκομείο, και το μαχαιρώνει ο Τζόκο, το τερατάκι του Χάρκερ, όταν επιτίθεται στον Βίκτωρ σε μια αλέα όπου συναντήθηκε με την Έρικα 5! Δύο σημεία της πλοκής χωρίς νόημα αφού ουσιαστικά παρά τον υπέρατο τρόμο που μπορούν να προκαλέσουν δεν βοηθάνε σε τίποτα!
Επίσης ποιο το νόημα να υπάρχει ένα τεράστιο πλάσμα κάτω από τον σκουπιδότοπο, που να έχει μαζέψει γύρω του όλα τα τέρατα του Φρανκενστάιν, που δεν είχαν πεθάνει 100 τοις εκατό αλλά νεκραναστήθηκαν στη χωματερή, εντελώς ελευθερωμένα από τις εντολές του Βίκτωρ, αφού τα τέρατα απλώς τον άρπαξαν και τον πέταξαν βαθιά μες στα σκουπίδια, κάτι που θα μπορούσαν να το κάνουν με την καθοδήγηση ενός οποιουδήποτε άλλου πλάσματος.

Οι τελευταίες σελίδες είναι λες και βιάζεται ο συγγραφέας να κλείσει το στόρυ! Οι ντετέτκτιβ παντρεύονται επιτέλους μεταξύ τους, παραιτούνται από την Αστυνομία και ιδρύουν γραφείο ντετέκτιβ στο Σαν Φρανσίσκο. Ο Δευκαλίων με ένα άγγιγμα θεραπεύει τον Άρνι από τον αυτισμό (αν είναι δυνατόν, τότε γιατί δεν το έκανε νωρίτερα, όταν φοβόντουσαν ότι λόγω του αυτισμού του ίσως πείσμωνε και δεν συνετιζόταν να κρυφτεί στο Θιβέτ;) και η Έρικα 5 γλύτωσε από τον θάνατο χάρη σε μια αστραπή που την τύλιξε όταν πέθαινε ο Βίκτωρ. Ελεύθερη πια \"υιοθετεί\" τον Τζόκο και ζουν ευτυχισμένοι. Έλεος!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πάρα πολλές φορές μου έχει τύχει σε 5λογίες και 7λογίες το πρώτο βιβλίο να είναι καλύτερο όλων. Το ίδιο ισχύει κι εδώ δυστυχώς!

Πάνος Τουρλής