Το όνομά της ήταν Μπουμπού και δεν ήταν συνηθισμένη στη ζέστη

της Μαρίας Δουρίδα-Μηταράκη

Η πασχαλίτσα Μπουμπού βρίσκεται ξαφνικά στην Αφρική αλλά δεν είναι συνηθισμένη στη ζέστη! Ψάχνοντας για δροσιά και σκιά, θα γνωρίσει καινούργιους φίλους και θα μάθει πολλά πράγματα από την καθημερινότητά τους, που είναι τόσο διαφορετική από τη δική της. Θα αγαπήσει αυτό το μέρος; Θα καταφέρει να ανακαλύψει τις δυνάμεις της και να γνωρίσει τον εαυτό της καλύτερα μέσα από τις νέες προκλήσεις;

Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό και τρυφερό παραμύθι αυτογνωσίας, αφιερωμένο σε μια πασχαλίτσα που βρίσκεται ξαφνικά σε ένα άγνωστο και εντελώς διαφορετικό απ’ ό,τι έχει συνηθίσει ως τότε μέρος. Μέσα από μια σειρά ευτράπελων και δύσκολων στιγμών απολαμβάνουμε την ομορφιά της Αφρικής, τα ζώα της, τον ρυθμό και τη μαγεία της κίνησής τους που προσομοιάζει με αυτούς της μουσικής, και όλα κλείνουν μ’ ένα ευχάριστο τέλος που θα φέρει την Μπουμπού σε μια νέα θέση στη ζωή της. Η εικονογράφηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ζωντανεύει πιστά την πανίδα και τις καιρικές συνθήκες της Αφρικής. Η εντελώς πρωτότυπα αποτυπωμένη πασχαλίτσα, η χαριτωμένη στρουθοκάμηλος, τα διασκεδαστικά πιθηκάκια, η σοβαρή καμήλα, η γοητευτική αντιλόπη θα δείξουν στην Μπουμπού την καθημερινότητά τους στην καυτή έρημο, η οποία αποτυπώνεται με γήινα και ποικίλα χρώματα.

Το παραμύθι απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και πάνω και καταφέρνει με απλές προτάσεις και μέσα από μια σειρά διασκεδαστικών περιπετειών να τους δείξει πώς να προσαρμόζονται καλύτερα σε νέες συνθήκες, όσο δύσκολες κι αν τους φαντάζουν. Η Μπουμπού αποτελεί ένα σωστό παράδειγμα ήθους και ψυχολογικών διακυμάνσεων και με τις περιπέτειές της θα βοηθήσει τους μικρούς αναγνώστες να καταλάβουν καλύτερα τον εαυτό τους.

Πάνος Τουρλής