Τα συναισθήματα μιας μάγισσας

της Ιωάννας Μπαμπέτα

Η Ερμιόνη θεωρεί τον εαυτό της μάγισσα και αποφασίζει να βρει επιτέλους έναν βοηθό. Μια βόλτα στον ζωολογικό κήπο θα είναι η καλύτερη λύση, μιας και εκεί θα μπορέσει να διαλέξει από τα χιλιάδες ζώα κάποιο που θα είναι η ιδανική επιλογή. Θα βρει κάτι που να την ικανοποιεί; Κι αν όχι γιατί;

Ένα διασκεδαστικό παραμύθι για παιδιά από 4 ετών και πάνω, αφιερωμένο στον συναισθηματικό τους κόσμο και στον τρόπο που επιλέγουν αυτόν που θα είναι στο πλάι τους. Μέσα από ένα σύντομο κείμενο, με λιτούς διαλόγους, διασκεδαστικές σκηνές και έξυπνες ανατροπές, φτάνουμε σε μια διαχρονική αλήθεια και κατανοούμε με ευρηματικό τρόπο πώς πρέπει να επιλέγουμε κάποιον που θα σταθεί στο πλάι μας (είτε βοηθό τον αποκαλούμε είτε φίλο κλπ.).

Η εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου είναι γεμάτη υπέροχα χρώματα, ποικιλία προοπτικών και λεπτομέρειες που θα τραβήξουν την προσοχή των παιδιών. Παλ χρώματα και πολλά ζώα καλωσορίζουν τους μικρούς αναγνώστες στη νέα περιπέτεια της Ερμιόνης και του αδελφού της, του Αρθούρου. Αφαιρετικό και σε κάποια σημεία διασκεδαστικά σουρεαλιστικό, το στυλ της εικονογράφου είναι και πάλι η ιδανική επιλογή. Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου υπάρχει οδηγός για γονείς και εκπαιδευτικούς ως προς την καλύτερη αντιμετώπιση και τον ιδανικό τρόπο χειρισμού των συναισθημάτων ενός παιδιού.

Πάνος Τουρλής