Ο κόσμος των ξωτικών

της Izzy Quinn

Τι είναι τα ξωτικά; Πώς είναι σε εμφάνιση; Πώς συμπεριφέρονται; Είναι κατεργάρικα ή χρήσιμα; Πρέπει να τα φοβόμαστε ή να τα αγαπάμε; Η Izzy Quinn έγραψε ένα χρήσιμο και διασκεδαστικό βιβλίο που θα ταξιδέψει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο των αγαπημένων αυτών πλασμάτων.

Τα ξωτικά έχουν μέγεθος πεταλούδας, τα βλέπουν μόνο όσοι είναι πολύ παρατηρητικοί, πετούν γρήγορα και χαριτωμένα όπως τα χελιδόνια, κάνουν θαυμάσια ακροβατικά, ταξιδεύουν συχνά, είναι ομαδικά αλλά και μοναχικά, έχουν βασίλισσες και βασιλιάδες, είναι πολύ προστατευτικοί γονείς, λατρεύουν τη μουσική κι έχουν ταλέντο στη χειροτεχνία. Αυτές και πολλές άλλες πληροφορίες θα τις βρουν τα παιδιά σε αυτό το μαγικό βιβλίο. Η εικονογράφηση της Helene Magisson κινείται σε παλ χρώματα και ζωντανεύει με συναρπαστικές λεπτομέρειες τις πληροφορίες του κειμένου. Ο κόσμος των ξωτικών αναπαρίσταται στις πραγματικές του διαστάσεις, με προοπτική και χρώματα που θα μαγνητίσουν τα βλέμματα των μικρών αναγνωστών. Αντικείμενα, λουλούδια, φυτά, μουσικά όργανα, κομψοτεχνήματα που κατασκευάζουν αυτά τα πλασματάκια, έντομα, πουλιά και άλλα ζώα, λουλούδια και δέντρα, ρούχα συναποτελούν ένα σύμπαν που μαγεύει και εγείρει ενδιαφέρον.

«Ο κόσμος των ξωτικών» είναι μια θαυμάσια πρώτη γνωριμία με τα αγαπημένα μας πλάσματα των παραμυθιών για παιδιά από 4 ετών και πάνω, με τα μικρότερα να παρασύρονται από την αφήγηση των γονιών τους και τα μεγαλύτερα να ανακαλύπτουν μόνα τους κάθε ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια του κειμένου.

Πάνος Τουρλής