Ο Θάνος κι ο Μικρούτσικος

Μια αυτοβιογραφία μέσα από 24 συναντήσεις

«Ο Θάνος κι ο Μικρούτσικος. Μια αυτοβιογραφία μέσα από 24 συναντήσεις» είναι ο τίτλος του βιβλίου που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη. Δεν πρόκειται όμως για καθαρόαιμη αυτοβιογραφία, αφού στη θέση του συγγραφέα δεν συναντάμε τον βιογραφούμενο, αλλά τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Ο Οδυσσέας Ιωάννου ξεκίνησε μαζί με τον Θάνο Μικρούτσικο αυτό το βιβλίο το 2007 και το ολοκλήρωσαν το 2011. Μέσα από τις 450 σελίδες του βιβλίου, ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το συνθέτη, το μουσικό και τον άνθρωπο Θάνο Μικρούτσικο.

Ο Οδυσσέας Ιωάννου με την ιδέα των ημερολογίων πριν από κάθε καταγραφή των 24 ηχογραφήσεων μας δίνει όχι μόνο μια σύνοψη αυτών των ηχογραφήσεων, αλλά και την προσωπική του ματιά και θέαση της ζωής του συνθέτη.

Αγνωστες μέχρι σήμερα ιστορίες παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από τις χειμαρρώδεις αφηγήσεις του Θάνου Μικρούτσικού: η επιρροή των ποιητών στο έργο του και ιδιαίτερα αυτή του Γιάννη Ρίτσου, οι συνεργασίες του με άλλους μουσικούς και καλλιτέχνες, η πολιτική του δραστηριότητα. Μια ευκαιρία να γνωρίσουμε όλες τις πλευρές του συνθέτη που έχει μελοποιήσει τους περισσότερους ποιητές, να γελάσουμε και να συγκινηθούμε με τις ιστορίες του...

Λένα Βλασταρά
αναδημοσίευση από: metropolispress.gr