Ο Βασιλιάς Φωνακλάς Γαλήνη δεν βρίσκει

της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου

Στη Βροντούπολη μια μέρα γεννιέται η Γαλήνη, ένα κορίτσι που κλαίει χωρίς ήχο και όσο μεγαλώνει αρχίζει να μιλάει σχεδόν ψιθυριστά. Χωρίς να το θέλει παρασέρνει και τους γύρω της και έτσι μια γαλήνη απλώνεται στην περιοχή και στη γειτονιά της. Στην άλλη μεριά όμως της Βροντούπολης, ζει ο Βασιλιάς, καλοσυνάτος μεν, φωνακλάς δε. Φωνές, στριγκλιές, σκουξίματα είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της μεριάς της πόλης. Ώσπου ο βασιλιάς πέφτει στο κρεβάτι με φριχτό πονοκέφαλο και κανείς δεν μπορεί να τον κάνει καλά! Ποιο είναι το μυστικό τελικά για μια ήρεμη ζωή; Πώς θα ξαναβρεί την υγεία του και την ηρεμία του ο καλοσυνάτος Βασιλιάς; Πώς συνδέονται οι δύο αυτές ιστορίες; Ένα διασκεδαστικό παραμύθι που θα βοηθήσει τους μικρούς αναγνώστες να βελτιώσουν τον εαυτό τους και να προσέξουν καλύτερα τη συμπεριφορά τους απέναντι στους γύρω τους.

Η κυρία Κουτσοδημητροπούλου με ταξίδεψε άλλη μια φορά σε μια συναρπαστική χώρα και με ώθησε να ζήσω ένα ταξίδι που θα επιφέρει ανώδυνες και θεαματικές αλλαγές στη συμπεριφορά μου. Με πλούσιο λεξιλόγιο, ποικιλία περιστατικών και χαρακτήρων, αληθοφανέστατες δράσεις-αντιδράσεις και μια λογικοφανή εξήγηση της κεντρικής ιδέας, με ένα εξαιρετικό παιχνίδισμα από τον τίτλο κιόλας, το νέο αυτό παραμύθι θα συντροφεύσει γλυκά και με συναρπαστικό τρόπο τα παιδιά. Επιπλέον, υπάρχει κωδικός QR Code για να ακούσουν την ιστορία όσοι το θέλουν σε μια υπέροχη, συναρπαστική ηχογράφηση!

Τελικά θα βρει τη γαλήνη (ή μάλλον τη Γαλήνη) ο βροντώδης βασιλιάς και θα βελτιώσει τη συμπεριφορά του απέναντι στους υπηκόους του ή θα συνεχίσει να υποφέρει από πονοκεφάλους; Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί, διαβάζοντας την, προσεγμένη και αισθητικά, αυτή ιστορία.

Πάνος Τουρλής