Λέξη σαν μύγα

της Ιωάννας Μπαμπέτα - Μπακιρτζή

b209681Ένα απολαυστικό βιβλίο που μαθαίνει στο παιδί πώς να συμπεριφέρεται όταν ακούει κακές λέξεις είτε στο σπίτι είτε στο σχολείο και πώς να τις αποφεύγει. Μεγάλου μεγέθους, πολύχρωμο, διασκεδαστικό, με ολοζώντανες εικόνες από τη σχολική και την οικογενειακή ζωή, πραγματικά το απόλαυσα!

Ο Θοδωρής έρχεται αντιμέτωπος με μια κακιά λέξη. Όχι μόνο εκείνος αλλά και τα άλλα παιδιά της τάξης. Και η δασκάλα. Κακές λέξεις, που πετούν γύρω γύρω από τα παιδιά και τα ενοχλούν. Στην αρχή βούιζαν στα αυτιά τους και τα διασκέδαζαν, αργότερα όμως, και με βάση την ανταπόκριση του γύρω τους περιβάλλοντος που τους αποθάρρυνε έντονα να χρησιμοποιούν αυτές τις λέξεις, οι μύγες άρχισαν να τα ενοχλούν. Ο Θοδωρής θα συζητήσει με τους γονείς του για την κακή λέξη; Τι πρωτοβουλίες θα πάρει; Θα καταλάβει και θα υπακούσει να μην ξαναχρησιμοποιήσει αυτήν τη λέξη; Πώς θα αντιδράσουν οι γονείς του; Πόσο μεγάλη δύναμη έχουν οι λέξεις τελικά;

Ένα υπέροχο κείμενο για παιδιά μέχρι 6 ετών που εικονογραφείται με απαράμιλλη δεξιοτεχνία από τον γλαφυρό χρωστήρα της κυρίας Αλεξάνδρου. Η καλλιτέχνις εμπνέεται από τη γύρω ζωή και αποτυπώνει υπέροχα στο χαρτί τον μικρόκοσμο ενός σχολείου και μιας οικογένειας. Σε συνδυασμό με το ωραίο κείμενο της κυρίας Μπαμπέτα, η «Λέξη σαν μύγα» είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τα μικρά παιδιά ώστε να μάθουν πόσο άσχημες και αχρείαστες είναι οι κακές λέξεις!

Πάνος Τουρλής