Η Στιγμούλα είναι δυνατή

της Μαρίνας Γιώτη

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μικρή σταγόνα που τη φώναζαν Στιγμούλα. Η μικρή αυτή σταγόνα ταξίδευε σε λίμνες και βουνά και μεταμορφωνόταν σε σύννεφα, βροχή και υδρατμό πολλές φορές. Έτσι λοιπόν η αγαπημένη μας Στιγμούλα, στη νέα της περιπέτεια, ανακαλύπτει ένα μαραμένο χωριό, με δέντρα χωρίς φύλλα και αγέλαστα παιδιά. Τι συνέβη σε αυτό το χωριό; Γιατί τόση κατήφεια; Η Στιγμούλα πώς μπορεί να βοηθήσει να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη των κατοίκων;

Ένα όμορφο, ολοζώντανο παραμύθι με πολύχρωμη εικονογράφηση που δείχνει με γλαφυρό και κατανοητό τρόπο ότι δεν πρέπει να θεωρείς τίποτα δεδομένο και πώς να αποφεύγεις τη σπατάλη ενός τόσο ζωτικού στοιχείου, όπως το νερό. Τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται τη φύση, καταλαβαίνουν τις συνέπειες της σπατάλης και βελτιώνονται σαν προσωπικότητες μέσα από την περιπέτεια της Στιγμούλας. Ένα διαφορετικό, διδακτικότατο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που δεν πρέπει να χάσετε!

Στα συν τα αυτοκόλλητα με την αγαπημένη μας Στιγμούλα και τους νέους της φίλους και ο κωδικός QR Code, που αν σαρωθεί με κινητό σας οδηγεί στην ηχογραφημένη αφήγηση του παραμυθιού από τον ηθοποιό Κώστα Κρομμύδα! Ένα ωραίο δώρο που θα αρέσει πολύ στους μικρούς φίλους των εκδόσεων Διόπτρα!

Πάνος Τουρλής