Αυτό δεν είναι ένα βιβλίο για το σεξ

της Chusita

Η Chusita είναι Ισπανίδα vlogger που ζει στη Μαδρίτη κι έχει στο YouTube το κανάλι Chusita Fashion Fever, ένα πραγματικά ενδιαφέρον θεματικό κανάλι για εφήβους και όχι μόνο, στο οποίο παρέχει απαντήσεις σε ερωτήματα, ιδέες, συμβουλές αλλά και διασκέδαση! Στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου η κοπέλα εξηγεί μεταξύ άλλων πως προέβη στην έκδοση αυτού του βιβλίου γιατί κατάλαβε πως πολλοί φίλοι και επισκέπτες είναι πολύ μπερδεμένοι με το σεξ και οι απορίες τους, η ανησυχία τους και οι αμφιβολίες τους την προβλημάτισαν και της έδειξαν πόσο μπερδεμένοι είναι και δυστυχώς πως ακόμη και στην εποχή μας το θέμα «σεξ» είναι ταμπού. Ας μιλήσουμε για το σεξ λοιπόν!

Στο βιβλίο η Chusita μιλάει απλά, χωρίς προκαταλήψεις, για τη σεξουαλική συμπεριφορά και υγιεινή. Με σχεδόν προφορικό λόγο, που όμως είναι απαραίτητος για πιο άμεση επικοινωνία με τον αναγνώστη, σωστό lay out σελίδων, ξεκάθαρα κεφάλαια, ανάμιξη κειμένου με κόμικ και (δυστυχώς) πολύ φλούο χρώμα δημιουργεί έναν πολύτιμο φίλο και βοηθό για κάθε παιδί προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας που θέλει να μάθει τι είναι το σεξ, σε τι χρησιμεύει το σώμα του, πώς να έρθει σε επαφή με τον άνθρωπο που του αρέσει, πώς ν αγαπήσει το σώμα του και να εμπιστευτεί τον εαυτό του. «Όλα είναι ένα ταξίδι για να πλησιάσεις το σεξ ενημερωμένα». Εξηγήσεις, περιγραφές, ιδέες, ανέκδοτα, «αστικοί μύθοι», περίεργα και συμβουλές περιμένουν όποιον νιώθει έτοιμος και θέλει να ζήσει τη σεξουαλικότητά του να νιώσει πιο άνετα με όλη αυτήν τη διαδικασία και ν’ απολαύσει τα βιώματά του.  Η συγγραφέας είναι ειλικρινής και προσηνής: «Μην εμπιστεύεσαι τα στερεότυπα ομορφιάς, οι κανόνες αλλάζουν συνεχώς», «Το σεξ πρέπει να είναι ευχάριστο» και πολλά άλλα είναι όσα συμβουλεύει με αγάπη κι ενδιαφέρον.

Έτσι λοιπόν μαθαίνουμε για πολλά πράγματα πριν και κατά τη διάρκεια της σχέσης, καταλαβαίνουμε το σώμα μας, βλέπουμε αν τα αισθήματα είναι αμοιβαία, κατανοούμε τις ποικιλίες ερωτικής έλξης, ζούμε το πρώτο ραντεβού, την ιδανική στιγμή και το ιδανικό μέρος, ανταποκρινόμαστε στα αρνητικά αισθήματα του χωρισμού, παίρνουμε προφυλάξεις, ξεχωρίζουμε τι είναι φλερτ, φιλία, έρωτας κλπ. Το βιβλίο είναι ο ιδανικός φίλος και σύμβουλος για τους νέους της εποχής μας που θέλουν να καταλάβουν και να μάθουν, να πληροφορηθούν και να προστατευτούν.  Εμπιστευτείτε το άφοβα!

Πάνος Τουρλής