7 καρδιές

της Λέττας Βασιλείου

Επτά καρδιές, επτά στάδια που ζει ένας όμορφος πρίγκιπας σε ένα μικρό βασίλειο, καταδικασμένος να μην αγαπήσει ποτέ και να μεγαλώσει χωρίς να νιώσει τι είναι η αγάπη! Όλα ξεκίνησαν όταν στα βαφτίσια του οι γονείς του κάλεσαν όλες τις νεράιδες, την Ομορφιά, τη Δύναμη, την Καλοσύνη, την Υγεία, την Τύχη και τη Γενναιότητα, τη Σοφία, μα ξεχάσαν την Αγάπη, η οποία κατέφτασε έξαλλη στη δεξίωση και καταράστηκε το αγόρι να μη νιώσει ποτέ του αγάπη: «Η καρδιά του Πρίγκιπα θα αλλάζει. Θα γίνει από σιδερένια μαρμάρινη, πέτρινη, ξύλινη, κρυστάλλινη και τέλος γυάλινη. Μα όταν φτάσει στην τελευταία της μορφή, σαν το γυαλί θα σπάσει...».

Και πράγματι, η συγγραφέας, με όμορφο και τρυφερό τρόπο, μας περιγράφει διάφορα περιστατικά από τη ζωή του καταραμένου πρίγκιπα και πώς αυτά διαμόρφωσαν την καρδιά του, τη θέλησή του, τον χαρακτήρα του. Η ζωή αυτού του νέου είναι ένα διαρκές ταξίδι αυτογνωσίας και κάποια στιγμή αποφασίζει να αποσυρθεί και να ψάξει τι πραγματικά του συμβαίνει και γιατί δε νιώθει την αγάπη. Αρχίζει λοιπόν να επισκέπτεται τις νεράιδες και να χτίζει πετραδάκι πετραδάκι την ψυχοσύνθεσή του και να γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό του και την κατάρα που τον περιέβαλλε στην αρχή της ζωής του. Ώσπου στο τέλος έχουμε μια πολύ ρομαντική και αναπάντεχη τροπή της πλοκής, κάτι που δείχνει τη δύναμη της Αγάπης και ως πού είναι ικανή να οδηγήσει κάποιον.

Ένα γλυκό αλλά και σκληρό, τρυφερό παραμύθι για μεγάλους, με πολύ ωραίες έννοιες, όπως αγάπη, τρυφερότητα, καλοσύνη, σκληρότητα, γενναιότητα και τόσο πολλά όμορφα μηνύματα που θα αγαπηθεί σίγουρα!

Πάνος Τουρλής