ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

19 καινούρια βήματα

19 kainouria vimata

Έγινε  στον ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, Πανεπιστημίου 17, η εκδήλωση της απονομής των βραβείων του 3ου πανελλήνιου διαγωνισμού διηγήματος που προκηρύσσουμε κάθε φθινόπωρο. Όπως κάθε χρονιά μέχρι τώρα, τα διηγήματα που μας άρεσαν περισσότερο, εκδόθηκαν σε βιβλίο από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, και ευχαριστούμε γι? αυτό ιδιαίτερα την κυρία Σοφίκα Ελευθερουδάκη.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε ή να το ζητήσετε σε όλα τα βιβλιοπωλεία του Ελευθερουδάκη αλλά και σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Τίτλος του 19 καινούρια βήματα, με ISBN 978-960-20014-0-0.

Όπως και πέρυσι η αίθουσα ήταν γεμάτη ενώ υπήρχαν και όρθιοι. Η ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση θεωρήθηκε επιτυχία μια και είχε γίνει αλλαγή της ημερομηνίας. Επικράτησε ένα πολύ ευχάριστο και ιδιαίτερα φιλικό τμήμα σε όλη την διάρκειά της εκδήλωσης.

Αρχικά καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους η κυρία Γιαννίκα, σαν εκπρόσωπος του Ελευθερουδάκη.

Στην συνέχεια μίλησε εκ μέρους της συντακτικής επιτροπής του Diavasame.gr ο Γιώργος Πιπερόπουλος, και αναφέρθηκε στην ιστορία του Diavasame.gr, και την προσπάθεια που κάνει να βοηθήσει στην διάδοση του διαβάσματος αλλά και στην ιδιαίτερη φροντίδα που δείχνει απέναντι σε όσους προσπαθούν να προχωρήσουν τη συγγραφή τους σε ένα άλλο επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Diavasame έκλεισε 3 χρόνια (Μάιος 2007-Μάιος 2010), και ξεπέρασε συνολικά τις 1.000.000 επισκέψεις (visits).

Μετά ο συγγραφέας και κριτικός Κωνσταντίνος Μπούρας διάβασε σκέψεις του και αναλύσεις για το διήγημα και τη σημασία του. Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του μπορείτε να το διαβάσετε στο τέλος αυτής της σελίδας. Στο τέλος έγινε η απονομή των βραβείων.

Οι τρεις πρώτοι νικητές:

1. Βραβείο αξίας 550 ευρώ. Το βραβείο προσφέρει το ΕΚΕΒΙ (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου), και είναι μία συμμετοχή σε ένα σεμινάριο από τον κύκλο σεμιναρίων στο εργαστήρι του βιβλίου, της επόμενης Άνοιξης.
2 Βραβείο αξίας 500 ευρώ.
Το βραβείο προσφέρει το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Πολυχώρος και είναι μία συμμετοχή στο σεμινάριο Δημιουργικής γραφής, της επόμενης χρονιάς.
3. Βραβείο αξίας 400 ευρώ. Το βραβείο προσφέρει το ΕΚΕΜΕΛ (Ευρωπαϊκό κέντρο μετάφρασης Λογοτεχνίας και επιστήμες του ανθρώπου). Η προσφορά αφορά ένα από τα εργαστήρια δημιουργικής γραφής, συγγραφής σεναρίου ή επιμέλειας κειμένων.

Βραβεία για όλους του νικητές.
4. Βραβείο αξίας έως και 700 ευρώ.
Τα βραβεία προσφέρουν, ένα για κάθε νικητή/τρια, τα βιβλιοπωλεία ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, και αποτελούνται από τα βιβλία:
Οπερα
Οίνος
Τέχνη και Αρχιτεκτονική Λούβρο
Τέχνη και Αρχιτεκτονική Αίγυπτος
Τέχνη και Αρχιτεκτονική Βενετία

5. Βραβείο αξίας έως 400 ευρώ.
Ένα μυθιστόρημα (επιλογής του εκδότη) στον κάθε νικητή/τρια, από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

ΓΙΑ ΤΗΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΤΗΝ ΠΟΔΙΑ-ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
HENRY LEE - ΛΕΠΙΔΑ ΣΕΤΗ
ΔΙΧΩΣ ΔΙΧΑΣΜΟ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑ-ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΓΕΝΝΗΤΩΡ-ΔΟΥΣΣΟΣ ΦΩΤΗΣ
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΠΕΛΟ-ΛΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΜΗΝ ΚΛΕΒΕΙΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ-ΧΡΥΣΟΜΑΛΙΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟ ΧΩΡΑΦΙ-ΓΙΩΤΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΣΠΡΟ-ΚΑΡΑΒΕΖΥΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ-ΝΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ-ΑΝΘΗ ΛΕΚΑΤΗ
ΠΙΣΩ ΑΠΌ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ-ΒΙΤΩΡΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ -ΤΣΙΡΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ-ΤΟΥΡΛΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
ΣΤΑΘΜΟΣ-ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΔΑΝΑΗ
ΓΕΡΝΕΙ ΛΙΓΟ ΛΟΞΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΜΟΥ ΘΕΟΥΛΗ-ΝΗΣΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
MANHEIM ROBOTICA-ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
Ο ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ-ΓΙΑΜΑΡΕΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΔΥΟ ΤΣΙΓΑΡΑ ΔΡΟΜΟΣ-ΠΑΡΙΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ