Όταν το πάθος κυριαρχεί

της Johanna Lindsey

Το ευχαριστήθηκα! Ήταν ένα αξιόλογο βιβλίο ρομαντικής λογοτεχνίας, με λίγες ερωτικές σκηνές (μπράβο στη συγγραφέα), ανατροπές στην πλοκή, ελάχιστες περιγραφές αντικειμένων, σκηνικών και επίπλων (ξανά μπράβο στη συγγραφέα) και παραστατικότατους διαλόγους. Το διάλεξα από περιέργεια και μάλλον βρήκα έναν δυνατό εκπρόσωπο του είδους! Το μόνο που με χάλασε είναι που η πρωταγωνίστρια λέγεται Αλάνα (πού να φανταστεί η συγγραφέας!).

Η Αλάνα Φάρμερ ζει στο Λονδίνο κι όταν ενηλικιώνεται μαθαίνει από τον προστάτη της, μέντορά της και αρωγό της, Λέοναρντ Φάρμερ, ότι είναι η χαμένη πριγκίπισσα του βασιλείου της Λουμπίνια και πρέπει να επιστρέψει στη χώρα της που κινδυνεύει από εμφύλιο για τη διαδοχή του θρόνου! Η Αλάνα, συγκλονισμένη από την αποκάλυψη, δέχεται να γυρίσει σε ένα βασίλειο για το οποίο δε γνωρίζει τίποτα αλλά δεν καταφέρνει να μπει στο παλάτι. Ο αρχηγός της φρουράς του παλατιού, Κριστόφ Μπέκερ, τη θεωρεί άλλη μια από τις σωσίες που κατά καιρούς εμφανίζονται στο παλάτι και τη φυλακίζει. Πολλά πράγματα που ξέρει όμως η Αλάνα και κυρίως ο αδάμαστος χαρακτήρας της γοητεύουν τον Κριστόφ και τον πείθουν να αρχίσει να ψάχνει λίγο τα πράγματα. Τι πραγματικά συνέβη τη νύχτα που απήχθη η Αλάνα; Ποιοι θέλουν τον θρόνο πάση θυσία; Ποιοι είχαν προσλάβει τον Λέοναρντ να σκοτώσει το βρέφος Αλάνα τότε και γιατί ο Λέοναρντ προτίμησε να την απαγάγει; Ποιος κινεί τα νήματα της πιο σκοτεινής συνωμοσίας που γνώρισε η Λουμπίνια;

Ένα ρομαντικό μυθιστόρημα που θα σας βοηθήσει να ξεχαστείτε από τις καθημερινές σας έγνοιες και θα σας ταξιδέψει στην Ευρώπη των ναπολεόντειων πολέμων και στις αριστοκρατικές αυλές ενός κρατιδίου που δεν εμφανίζεται σε κανέναν χάρτη. Στα πλεονεκτήματα του βιβλίου η «σοβαρή» ματιά της συγγραφέως πάνω στο κείμενο και η δυνατή πλοκή, που ανεβάζουν την ποιότητα των ρομαντικών μυθιστορημάτων πολύ πιο πάνω από ένα απλό άρλεκιν.

Πάνος Τουρλής