ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ PRIX DU LIVRE EUROPΕEN 2011

Οι Μέρες Αλεξάνδρειας, στη γαλλική τους έκδοση, φλερτάρουν με ένα ακόμα διεθνές βραβείο, το Prix du Livre Europeen 2011, εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Το «Βραβείο Ευρωπαϊκού βιβλίου» είναι μια πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από  διεθνείς οργανισμούς και μέσα ενημέρωσης και επιχειρεί να αναδείξει το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης και στη λογοτεχνία. Το βιβλίο του Δημήτρη Στεφανάκη είναι υποψήφιο στην ενότητα «Μυθιστορήματα-Αφηγήματα». Η απονομή του βραβείου θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 7 Δεκεμβρίου.

Οι Μέρες Αλεξάνδρειας βραβεύτηκαν τον Ιούνιο του 2011 με το Prix Μεditerranεe Εtranger 2011.

Έγραψε ο Τύπος:

"Με το μυθιστόρημα αυτό έχει κανείς την εντύπωση πως μεταπηδά νοερά σε ένα ποίημα του Καβάφη και ξαναβρίσκει τα εξωτικά αρώματα που αποστάζει ο Ντάρελ στο περίφημο Αλεξανδρινό Κουαρτέτο- Κοσμοπολίτικη, πολυφυλετική, η Αλεξάνδρεια της εποχής εκείνης υπήρξε πρότυπο αρμονικής συνύπαρξης λαών και θρησκειών, και ο Δημήτρης Στεφανάκης τής αφιερώνει ένα υπέροχο βιβλίο..."
Περ. LIRE

"Ο Δημήτρης Στεφανάκης καταφέρνει να συλλάβει «την ψυχή ενός κόσμου χαμένου από καιρό» και το μυθιστόρημά του αποτελεί μοναδική πρόσκληση για να ταξιδέψει κανείς."
Περ. LA VIE

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει μεταφράσει έργα των Σολ Μπέλοου, Ε. Μ. Φόρστερ, Γιόζεφ Μπρόντσκι και Προσπέρ Μεριμέ. Το ΜΕΡΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2007 και έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους κριτικούς λογοτεχνίας και το αναγνωστικό κοινό. Πρόσφατα εκδόθηκε στα γαλλικά σημειώνοντας τόσο μεγάλη επιτυχία, ώστε τιμήθηκε με το Prix Μediterranee Etranger, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και στα ισπανικά.