Το μυστικό των τριών σαμουράι

του Geronimo Stilton

Ο Τζερόνιμο Στίλτον γεννήθηκε στην Ποντικούπολη της Ποντικονήσου και σπούδασε Ποντικολογία και Φιλολογία των Τρωκτικών, καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία. Διευθύνει την Ηχώ των Τρωκτικών, την πιο επιτυχημένη εφημερίδα της Ποντικονήσου (ένα παράξενο νησί που μοιάζει με μισοφαγωμένο κομμάτι τυρί και βρίσκεται στον Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό). Στον ελεύθερο χρόνο του γράφει βιβλία στα οποία αφηγείται τις συναρπαστικές περιπέτειές του!

Στα βιβλία του Τζερόνιμο Στίλτον έχουμε ένα ολόκληρο σύμπαν ποντικιών και της πόλης τους, ένα κείμενο γραμμένο απλά, στη γλώσσα των παιδιών στα οποία απευθύνεται, με έντονες και διαφορετικές γραμματοσειρές για κάθε σχεδόν λέξη και έναν ωραίο συνδυασμό κειμένου με κόμικς! Πολύ όμορφα σχέδια, πολύ ωραίο γράψιμο, γενικά ένα πολύ χαριτωμένο σύμπαν το οποίο θα απολαύσουν οι μικροί μας φίλοι από 7 έως 12 ετών.

Έφτασε λοιπόν το 30ό, παρακαλώ, βιβλίο της σειράς στα χέρια μου και το διασκέδασα πάρα πολύ.Απλό, καλογραμμένο, με εύληπτο τρόπο μας περιγράφει τις περιπέτειες του Στίλτον και του Άγριου Γουίλι στη μακρινή Ιαπωνία, όπου ψάχνουν να βρουν μια περγαμηνή πολύτιμη για το καράτε! Στο κατόπι τους ο κακός Μπαγασάκι που θέλει να ανακαλύωει πρώτος το μυστικό της περγαμηνής! Στο βιβλίο καταγράφονται με απλό τρόπο και πολλές εικόνες τα ήθη και έθιμα της Ιαπωνίας, το φαγητό, οι τρόποι συμπεριφοράς, οι μύθοι και οι θρύλοι, πράγματα που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς φίλους του Τζερόνιμο Στίλτον και θα τους φέρουν πιο κοντά στην κουλτούρα αυτής της μακρινής και γοητευτικής χώρας! Στο τέλος του βιβλίου όπως πάντα υπάρχει κάτοψη των γραφείων της Ηχούς των Τρωκτικών που εκδίδει ο Τζερόνιμο Στίλτον και χάρτες της Ποντικούπολης και της Ποντικονήσου!

Πάνος Τουρλής