Στις 7 κορυφές

των Μαρίας Ρουσάκη και Χριστίνας Φλαμπούρη

Η Χριστίνα πάντα κοιτά χαμηλά καθώς περπατάει γιατί αν ρίξει το βλέμμα της ψηλά όλα της φαίνονται δύσκολα και γιγάντια. Μια μέρα ο ξάδελφός της, ο Δημήτρης, που θαύμαζε τον ουρανό, τη συμβούλεψε να φτάσει τον ουρανό για να πάψει να φοβάται, μιας και ο ουρανός είναι «για σένα». Έτσι η Χριστίνα αρχίζει ένα ανοδικό ταξίδι βαθιά μέσα της.

Η μικρή πρωταγωνίστρια ταξιδεύει στο Ελμπρούς, στο Κιλιμάντζαρο, στο Ντενάλι, στην πυραμίδα Κάρστενς, στο Ακονκάγουα, στο Έβερεστ και στο Βίνσεν, σε εφτά διαφορετικούς προορισμούς, που ο καθένας τους τη βάζει να αντιμετωπίσει και διαφορετικά εμπόδια. Κάθε ταξίδι είναι και μια άλλη πρόκληση, ένας διαφορετικός στόχος: ελπίδα, φιλία, φροντίδα, αποδοχή, αφοσίωση, θάρρος, υπομονή. Δεν είναι πάντα εύκολο, θέλει εγκατέρηση, προσήλωση και αυτοπεποίθηση. Θα τα καταφέρει άραγε η Χριστίνα;

Η Μαρία Ρουσάκη, σε συνεργασία με τη Χριστίνα Φλαμπούρη, την πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε στο Έβερεστ και τη μοναδική μέχρι σήμερα που σκαρφάλωσε στην υψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου, έγραψε ένα παραμύθι για την αυταπάρνηση, την αντιμετώπιση του φόβου, την πίστη στα όνειρα και τους στόχους. Μέσα από μια ευφάνταστη περιπέτεια γεμάτη κινδύνους και προκλήσεις οι μικροί αναγνώστες κατανοούν τα βήματα αυτογνωσίας που χρειάζονται ώστε να βελτιώσουν τον εαυτό τους, να αποκτήσουν περισσότερη δύναμη και αισιοδοξία, να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους. Η εικονογράφηση της Κιάρα Φεντέλε είναι ρεαλιστική, γεμάτη διαφορετικά χρώματα σε κάθε κορυφή ενώ ένα πρόσωπο βρίσκεται κάθε φορά κρυμμένο και σε διαφορετικό σημείο, λες και παρακολουθεί τις προσπάθειες της Χριστίνας για να την επιβραβεύσει.

«Στις 7 κορυφές» ανεβάζουν τα παιδιά η Χριστίνα Φλαμπούρη και η Μαρία Ρουσσάκη για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και πιο ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Με απλές προτάσεις, γεμάτες όμως πυκνά και εύληπτα νοήματα, οι δύο συγγραφείς δείχνουν τον καλύτερο τρόπο για να πραγματοποιήσει κανείς τα όνειρά του, να υλοποιήσει τους στόχους του και να αντιμετωπίσει τις φοβίες του, ώστε να ωριμάσει και να αποκτήσει εσωτερική δύναμη!

Πάνος Τουρλής