Η περίεργη υπόθεση του βρωμερού ηφαιστείου

του Geronimo Stilton

Ο Τζερόνιμο Στίλτον γεννήθηκε στην Ποντικούπολη της Ποντικονήσου και σπούδασε Ποντικολογία και Φιλολογία των Τρωκτικών, καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία. Διευθύνει την Ηχώ των Τρωκτικών, την πιο επιτυχημένη εφημερίδα της Ποντικονήσου (ένα παράξενο νησί που μοιάζει με μισοφαγωμένο κομμάτι τυρί και βρίσκεται στον Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό). Στον ελεύθερο χρόνο του γράφει βιβλία στα οποία αφηγείται τις συναρπαστικές περιπέτειές του!

Στα βιβλία του Τζερόνιμο Στίλτον έχουμε ένα ολόκληρο σύμπαν ποντικιών και της πόλης τους, ένα κείμενο γραμμένο απλά, στη γλώσσα των παιδιών στα οποία απευθύνεται, με έντονες και διαφορετικές γραμματοσειρές για κάθε σχεδόν λέξη και έναν ωραίο συνδυασμό κειμένου με κόμικς! Πολύ όμορφα σχέδια, πολύ ωραίο γράψιμο, γενικά ένα πολύ χαριτωμένο σύμπαν το οποίο θα απολαύσουν οι μικροί μας φίλοι από 7 έως 12 ετών.

Έφτασε λοιπόν το 29ο, παρακαλώ, βιβλίο της σειράς στα χέρια μου και το διασκέδασα πάρα πολύ.Απλό, καλογραμμένο, με εύληπτο τρόπο μας περιγράφει τις περιπέτειες του Στίλτον και του ιδιωτικού ντετέκτιβ Ηρακλή Ποντιρό κατά του Νέμο και του συνεργού του, καθηγητή Μιού! Οι δύο κακοί έφτιαξαν ένα μηχάνημα κατασκευής χιονιού και βύθισαν την Ποντικούπολη σε ένα απέραντο λευκο σεντόνι. Ο Στίλτον και ο Ποντιρό, αναζητώντας τη μηχανή τιου χιονιού, φτάνουν στο Βρομερό Ηφαίστειο. Διαβάστε τη συνέχεια της ιστορίας στο βιβλίο και γελάστε με τα παθήματα των ηρώων, απολαύστε τον έρωτα της Μιάου, κόρης του δρ Μιού, με τον Στίλτον κ. ά. Μια ιστορία που υμνεί το νόημα της διαχρονικής φιλίας! Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει κάτοψη των γραφείων της Ηχούς των Τρωκτικών που εκδίδει ο Τζερόνιμο Στίλτον και χάρτες της Ποντικούπολης και της Ποντικονήσου!

Πάνος Τουρλής