Ηχο-Παραμύθια με τραγούδια και δραστηριότητες

των Μαργαρίτας Παπακώστα και Νικόλα Τσαφταρίδη

Πρόκειται για μια συλλογή 13 παραμυθιών για όλο τον κύκλο του χρόνου με τραγούδια και δραστηριότητες που απογειώνουν τη δημιουργία και την έκφραση των παιδιών. Μελωδίες και παιχνίδια μας ταξιδεύουν σε ονειρεμένους κόσμους, ξυπνούν τη φαντασία και βοηθάνε μικρούς και μεγάλους να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν, να μάθουν.

Εκτός από τις τέσσερις εποχές του χρόνου, έχουμε τραγούδια για τη διατροφή, τα ξωτικά και τους καλικάντζαρους, το καρναβάλι και την ανακύκλωση, τα ζώα και τους πειρατές και χιλιάδες άλλα θέματα, όλα τους συναρπαστικές ευκαιρίες για διασκέδαση και μόρφωση. Η κάθε μία ιστορία δίνει την αφορμή να πειραματιστούμε με τους ήχους, να παίξουμε με τα μουσικά όργανα, να τραγουδήσουμε και να παίξουμε θέατρο! Ιδέες για υλικά, οδηγίες για παιχνίδι, οι στίχοι των τραγουδιών, όλα αυτά δημιουργούν μια πανδαισία αφορμών για κάθε είδους εκδηλώσεις και ατελείωτο παιχνίδι. Μεγάλες σελίδες, σωστή δομή κεφαλαίων, μικρές ιστορίες βοηθάνε τα παιδιά να κατανοήσουν την εκάστοτε θεματική ενότητα και να εμπλουτίσουν τις δεξιότητες και τη φαντασία τους.

Είναι ένα βιβλίο-οδηγός για νηπιαγωγούς και δασκάλους αλλά και για όσους θέλουν να παίξουν με παιδιά ενώ οι παρτιτούρες των τραγουδιών καθώς και τα ίδια τα τραγούδια μελοποιημένα δίνονται μέσω QR Code

Πάνος Τουρλής