Ένοχος λαγός

του Γιώργου Ζώτου

Το πρώτο βιβλίο με ήρωα τον πλαστογράφο Λεωνίδα Πολίτη είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που θα μου μείνει αξέχαστο! Ανατροπές, σασπένς, ατμόσφαιρα, κινηματογραφική δράση, έξυπνη εξέλιξη της υπόθεσης, θύμα και θύτης, ανθρωποκυνηγητό, όλα άψογα ενορχηστρωμένα!

Ο Λεωνίδας Πολίτης αναλαμβάνει να πλαστογραφήσει τον Λαγό, το αντίγραφο ενός καταπληκτικού πίνακα του Ντύρερ, που βρίσκεται στο σπίτι της πάμπλουτης εφοπλίστριας Αλεξάνδρας Φωτοπούλου, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι έπεσε θύμα εξαπάτησης από έναν αδίστακτο δολοφόνο που δεν ορρωδεί προ ουδενός για να αποκτήσει τον πολύτιμο πίνακα, συνεργαζόμενος με ένα εξίσου σατανικό ζευγάρι! Το μυθιστόρημα ρέει σα χείμαρρος, οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη και η πλοκή είναι υπέροχη και πανέξυπνη!

Πολύ καλά μελετημένες οι πληροφορίες για τη ζωγραφική του 16ου αιώνα και τα βιογραφικά στοιχεία του Ντύρερ (το μαγικό του τετράγωνο, όπου το σύνολο κάθε γραμμής, το σύνολο κάθε στήλης και το σύνολο των γωνιακών τετραγώνων μας δίνουν 34 αλλά κι αν μετακινηθείς κατά ένα τετράγωνο δεξιόστροφα πάλι 34 βγαίνει, ήταν κάτι που δε γνώριζα και έσπευσα να επαληθεύσω), εκπληκτική επιλογή προσώπων και αληθοφανέστατες οι αντιδράσεις τους, έφτασα στο σημείο να νιώθω ότι βλέπω τη σειρά White Collar.

Ο Ένοχος λαγός είναι ένα άρτιο αστυνομικό μυθιστόρημα με κυνηγητό, έρευνα και πυροβολισμούς σε Ρόδο, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, με θύτες και θύματα αέναα μπλεγμένους σε ένα παιχνίδι με βραβείο έναν πολύτιμο πίνακα και ένα σακουλάκι διαμάντια. Ανάψτε το φως κι αφήστε το ξημέρωμα να σας βρει να διαβάζετε αυτό το υπέροχο βιβλίο!

Πάνος Τουρλής