Έγκλημα στη Βουδαπέστη

του Vilmos Kondor

Επιτέλους ένα αστυνομικό μυθιστόρημα χωρίς όλο αυτό το αρρωστημένο υπόστρωμα της πρόσφατης αμερικανικής και βορειοευρωπαϊκής μόδας! Επιτέλους ένα "παλιομοδίτικο" αστυνομικό! Ένα αστυνομικό με "ελεγχόμενο" αίμα!

Ίσως, μία μερίδα του κοινού που διαβάζει αστυνομικά να έχει κοπωθεί από το τόσο αίμα που ρέει στις σελίδες των βιβλίων τα τελευταία χρόνια. Για αυτούς λοιπόν υπάρχει το βιβλίο του Vilmos Kondor.

Μου άρεσε, διαβαζόταν γρήγορα, είχε συμπαθητικό ήρωα και κυρίως, αδέκαστο αν και δημοσιογράφο!

Διαδραματίζεται στη Βουδαπέστη του 1936, όταν ένας δημοσιογράφος παίρνει πατριωτικά το θάνατο μιας κοπέλας από καλή οικογένεια και ψάχνει να αποδώσει δικαιοσύνη. Διαβάζει πίσω από τις γραμμές, στηρίζεται στις λεπτομέρειες που ξεφεύγουν και δε λαμβάνει υπόψη του τις γενικεύσεις.

Ο συγγραφέας αποδίδει πολύ ατμοσφαιρικά το κλίμα της εποχής, καταφέρνοντας να μιλήσει ταυτόχρονα για πολιτικά παιχνίδια αλλά και συναισθήματα. Οι ήρωες του, άλλοτε σκοτεινοί και άλλοτε άτεγκτοι, άλλοτε εγωκεντρικοί και άλλοτε πονεμένοι συνθέτουν μια ιστορία ενδιαφέρουσα που αφήνει τον αναγνώστη στο τέλος ικανοποιημένο.

Έμιλυ Ιωάννου