Το μικρό βιβλίο της διατροφής

του Geronimo Stilton

Ο Τζερόνιμο Στίλτον γεννήθηκε στην Ποντικούπολη της Ποντικονήσου και σπούδασε Ποντικολογία και Φιλολογία των Τρωκτικών, καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία. Διευθύνει την Ηχώ των Τρωκτικών, την πιο επιτυχημένη εφημερίδα της Ποντικονήσου (ένα παράξενο νησί που μοιάζει με μισοφαγωμένο κομμάτι τυρί και βρίσκεται στον Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό). Στον ελεύθερο χρόνο του γράφει βιβλία στα οποία αφηγείται τις συναρπαστικές περιπέτειές του!

Στα βιβλία του Τζερόνιμο Στίλτον έχουμε ένα ολόκληρο σύμπαν ποντικιών και της πόλης τους, ένα κείμενο γραμμένο απλά, στη γλώσσα των παιδιών στα οποία απευθύνεται, με έντονες και διαφορετικές γραμματοσειρές για κάθε σχεδόν λέξη και έναν ωραίο συνδυασμό κειμένου με κόμικς! Πολύ όμορφα σχέδια, πολύ ωραίο γράψιμο, γενικά ένα πολύ χαριτωμένο σύμπαν το οποίο θα απολαύσουν οι μικροί μας φίλοι από 7 έως 12 ετών.

Εκτός από τη γνωστή σειρά «Ξεκαρδιστικές ιστορίες», ο Κέδρος μόλις κυκλοφόρησε μια σειρά με Μικρά βιβλία με τον ίδιο ήρωα! Και είναι ακόμη πιο έξυπνα και πρακτικά! Στο «Μικρό βιβλίο της διατροφής», η διατροφολόγος Τούλα Λεπτούλα επισκέπτεται το σχολείο του ανηψιού του Στίλτον, Βενιαμίν, και αρχίζει μαθήματα διατροφής. Έτσι τα παιδιά-αναγνώστες του βιβλίου μαθαίνουν με έξυπνο, γοητευτικό και πρακτικό τρόπο τα πάντα για τη διατροφή: το πεπτικό σύστημα, τις γεύσεις, τα γεύματα, τις θερμίδες και τις πρωτεΐνες, τα σάκχαρα και τα λίπη, τις βιταμίνες, τη διατροφική πυραμίδα, τις ετικέτες των προίόντων στα σούπερ-μάρκετ, οτιδήποτε πρέπει να μάθει ένα παιδί για σωστή διατροφή. Το βιβλίο συνοδεύεται από αναδιπλούμενο επιτραπέζιο παιχνίδι που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους! Μην το χάσετε!

Πάνος Τουρλής