"Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!" στα αλβανικά!

Στην αλβανική γλώσσα μεταφράζεται ήδη το βιβλίο του ψυχαναλυτή Νίκου Σιδέρη
Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!
το οποίο έχει γίνει ανάρπαστο από γονείς και εκπαιδευτικούς που αναζητούν απλές απαντήσεις σε πολύπλοκες απορίες. Το βιβλίο πρωτοκυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2009 και σήμερα έχει ξεπεράσει τα 55.000 αντίτυπα σε πωλήσεις.

Ο αλβανικός εκδοτικός οίκος Neraida, που αγόρασε τα δικαιώματα μετάφρασης του βιβλίου, είναι ένας από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους στην Αλβανία.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το βιβλίο αυτό είναι ταυτόχρονα επιστημονική μελέτη και εμπιστευτική επιστολή σε γονείς που σκέφτονται. Απευθύνεται σε συνήθεις γονείς, που μέσα σε συνήθεις οικογένειες ανατρέφουν συνήθη παιδιά. Και στην πορεία συναντούν δυσκολίες, απορίες, προβλήματα, ίσως και αδιέξοδα. Όλο και συχνότερα, αυτοί οι συνήθεις γονείς θέτουν το ερώτημα: «Μήπως το παιδί χρειάζεται ψυχολόγο;».  Η εμπειρία και ο στοχασμός του Νίκου Σιδέρη τον οδηγούν κατά κανόνα στο συμπέρασμα ότι, κατά κανόνα, τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ


Ο Νίκος Σιδέρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. Είναι διδάκτωρ του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, διδάσκων ψυχαναλυτής της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας του Στρασβούργου (EPS) και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχανάλυσης (FEDEPSY). Σήμερα διδάσκει στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ το μάθημα «Αρχιτεκτονική και Ψυχανάλυση» και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών το μάθημα «Εικαστική Δημιουργία και Φαντασίωση του Καλλιτέχνη ? Το παράδειγμα του Ερωτισμού». Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν επίσης τα δοκίμιά του Όπως ειπώθηκαν εκεί και ακούστηκαν ? Μυστικά και αλήθειες από το ντιβάνι του ψυχαναλυτή (2008), Δεν παίζεις μόνο εσύ. Υπάρχουν κι άλλοι! (2010), Ο ερωτισμός στην τέχνη ? Εικαστικές φαντασιώσεις (2010).