Ποιός ζωγράφισε το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι;

oscar_wilde

Στο αριστούργημα του Όσκαρ Ουάϊλντ, ο Ντόριαν Γκρέι είναι ένας πανέμορφος νέος, πηγή έμπνευσης για το ζωγράφο Μπάζιλ Χολγουόρλντ. Στο πρόσωπο του Ντόριαν ο ζωγράφος βλέπει να καθρεφτίζεται μια νέα μορφή της τέχνης του, μια επανάσταση στη ζωγραφική του, μια εντελώς διαφορετική οπτική για όλα τα έργα του.

Τα συναισθήματα του Μπάζιλ φαίνεται να ξεπερνούν τα όρια, προσπαθώντας να κρατήσει κρυφή την ταυτότητα του όμορφου νέου από το φίλο του λόρδο Χένρι Γουότον, σα να θέλει να κρατήσει αυτό το "αριστούργημα" μόνο για τα δικά του μάτια.

Και επιπλέον, αρνείται να εκθέσει το πορτραίτο του Ντόριαν, το καλύτερο έργο που ζωγράφισε ποτέ, γιατί εκτός από τα χρώματα, έχει προσθέσει στο έργο κι ένα κομμάτι από την ψυχή του, την οποία δεν είναι διαθέσιμος να εκθέσει στα μάτια του κοινού.

Τα υπόλοιπα θα τα βρείτε στις σελίδες του βιβλίου, του μοναδικού μυθιστορήματος του Όσκαρ Ουάιλντ....

Το αριστούργημα του Όσκαρ Γουάιλντ πέρασε στην κινηματογραφική οθόνη αρκετές φορές, ξεκινώντας από τις αρχές του περασμένου αιώνα και φτάνοντας μέχρι την πιο πρόσφατη εκδοχή του που βγήκε στις αίθουσες πριν από ένα μήνα.

Πρόταση: μην αφήσετε την ταινία να περιορίσει τη φαντασία σας: ταξιδέψτε στην Αγγλία μιας άλλης εποχής μέσα απο τις σελίδες του βιβλίου, πριν μπείτε στην αίθουσα του σινεμά.




Το βιβλίο έχει κυκλοφορήσει σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις. Παραθέτουμε μερικές από αυτές:

dorian_patakis dorian_smili dorian_metaixmio dorian_zaharopoulos



CB: Υ.Γ. Οι σύνδεσμοι για τους τίτλους των βιβλίων δίνονται για βιβλιογραφικούς σκοπούς. Διατηρούμε κάθε επιφύλαξη για τη διαθεσιμότητα των τίτλων, εφόσον κάποιοι αυτoύς μπορεί να έχουν εξαντληθεί και να μην έχουν επανεκδοθεί.




noa6064