Ο δράκος Μπουρμπουλήθρας

του Σπύρου Πετρουλάκη

b211847Μια φορά κι έναν καιρό γεννήθηκε ένας μικρός πράσινος δράκος, από το στόμα του οποίου όμως έβγαιναν πολύχρωμες φούσκες και όχι φωτιές! Έτσι, επειδή παραήταν διαφορετικός, οι άλλοι δράκοι τον έδιωξαν να ζήσει μονάχος στο βουνό.Τη μοναξιά του ήρθε να λαμπρύνει η παρουσία ενός μικρού παιδιού, του Σωτήρη. Σύντομα γεννηθηκε μια υπέροχη φιλία, η οποία όμως ήρθε αντιμέτωπη με το μίσος των χωρικών για τον «κακό» δράκο. Τι θα γίνει στη συνέχεια; Θα σκοτώσουν τον δράκο ή θα καταλάβουν το λάθος τους; Πόσο θάρρος χρειάζεται να υπερασπιστείς τη διαφορετικότητα; Πότε θα πάψουν οι άνθρωποι να είναι κολλημένοι σε στερεότυπα;

Ένα υπέροχο παραμύθι από τον ακάματο δημιουργό ιστοριών για μικρούς και μεγάλους Σπύρο Πετρουλάκη, γεμάτο όμρφα συναισθήματα, εκπληξεις και πολλές πολλές μπουρμπουλήθρες! Μεγάλη γραμματοσειρά, απλές προτάσεις, πλούσιο λεξιλόγιο συντροφεύουν τους μικρούς αναγνώστες και τους δείχνουν με διασκεδαστικό τρόπο πως αν είσαι διαφορετικός, καθ’ οιοδήποτε χαρακτηριστικό, δεν είσαι και κακός ή «εξωγήινος»! Το βιβλίο εικονογραφεί η άξια Μάρω Αλεξάνδρου, της οποίας ο χρωστήρας βελτιώνεται αισθητά με κάθε νέα δουλειά που δημιυοργεί. Ειδικά εδώ, έδωσε τον καλύτερό της εαυτό δημιουργώντας πανέμορφες εικόνες, που αναπαριστούν ολοζώντανα τα δρώμενα στις σκηνές που διάλεξε να εικονογραφήσει.

Ένα υπέροχο, μεγάλο και χορταστικό βιβλίο για μικρά παιδιά που δε φοβούνται να κάνουν μεγάλα λάθη και να τα παραδεχτούν.


Πάνος Τουρλής