Οι καλημέρες ενός ιππότη

της Ιωάννας Μπαμπέτα

Ο Αρθούρος είναι ένα αγόρι που φαντάζεται περιπέτειες με κάστρα και ιππότες, προς έκπληξή του όμως διαπιστώνει πως στο διπλανό σπίτι μένει ένας μεγάλος δράκος! Τι θέλει αυτός ο δράκος από τη ζωή του; Πόσο κινδυνεύει η οικογένειά του από αυτό το πλάσμα; Τι θα κάνει για να τον αντιμετωπίσει;

Ο Αρθούρος και η αδελφή του, Ερμιόνη, επιστρέφουν με μια νέα συναρπαστική περιπέτεια, που θα τους μάθει πώς να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους και πώς να μην ντρέπονται στις κοινωνικές τους συναναστροφές. Η Ιωάννα Μπαμπέτα δείχνει στους μικρούς αναγνώστες μέσα από μια διασκεδαστική ιστορία πώς να αρχίσουν να συναναστρέφονται τους γύρω τους, πώς να αντιμετωπίσουν τη συστολή τους και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουν μια κουβέντα, μια επικοινωνία με γνωστούς και φίλους. Ο δράκος της διπλανής πόρτας είναι ένα χαριτωμένο πλάσμα που γεμίζει τον Αρθούρο φοβίες, κάτι που προκαλεί στην Ερμιόνη τρανταχτά γέλια αλλά σιγά σιγά θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του και θα τον κάνει να ξανοιχτεί.

Η εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου είναι γεμάτη υπέροχα χρώματα, ποικιλία προοπτικών και λεπτομέρειες που θα τραβήξουν την προσοχή των παιδιών. Μου άρεσε πολύ ο τρυφερός, τεράστιος ροζ δράκος και το πόσο εκφραστικός είναι στις προσπάθειές του να επικοινωνήσει με τα παιδιά. Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου υπάρχει οδηγός για γονείς και εκπαιδευτικούς ως προς τη φαντασία του παιδιού, τον τρόπο αντιμετώπισης μιας δύσκολης συμπεριφοράς και πώς μπορεί κάποιος να βοηθήσει το παιδί να πάψει να ντρέπεται.

Πάνος Τουρλής