Η μικρή ζαχαροπλάστισσα

της Χέιλι Μπάρετ

Η μικρή ζαχαροπλάστισσα έχει ένα επιτυχημένο κατάστημα γλυκών με συνταγές που πραγματοποιούν διαλεχτοί βοηθοί. Τι θα γίνει όμως αν ξαφνικά τα πάντα ανατραπούν και μείνει μόνη χωρίς αυτούς ενώ έχει κόσμο στο μαγαζί; Θα καταστραφεί η φήμη της ή θα προλάβει να σώσει τις ζημιές;

Η Hayley Barrett έγραψε ένα τρυφερό παραμύθι για τη φιλία δοσμένο με τετράστιχα και ομοιοκαταληξίες, κατάλληλο για παιδιά από 4 ετών και πάνω. Ενδιαφέρουσες ολοκληρωμένες μα και κοφτές προτάσεις συγκροτούν μια γλυκιά ιστορία γύρω από την αλληλεγγύη και τη δοτικότητα που γνωρίζει η ζαχαροπλάστισσα χάρη σε απρόσμενους φίλους. Εκλεράκια και σουδάκια, πραλίνες και κεκάκια και άλλα κερασματάκια στολίζουν όμορφα τις δύσκολες στιγμές της ιστορίας και η κεντρική ιδέα του παραμυθιού δίνεται με πολύ παραστατικό και έξυπνο τρόπο. Η εικονογράφηση της Alison Jay ζωντανεύει έναν κόσμο μυρμηγκιών, μελισσών, ακρίδων και άλλων εντόμων που επισκέπτονται το μαγαζί της ζαχαροπλάστισσας και φυσικά έχουμε πάρα πολλά γλυκά μπροστά στα μάτια μας, με αποτέλεσμα η κοιλίτσα μου να αρχίζει να λιγουρεύεται!

«Η μικρή ζαχαροπλάστισσα» είναι ένα υπέροχο, διασκεδαστικό παραμύθι με προσεγμένες προτάσεις και λεπτομερή εικονογράφηση, που δε ζωντανεύει απλά τον κόσμο ενός ζαχαροπλαστείου αλλά τονίζει και τη σημασία της φιλίας και της υποστήριξης μέσα από μια συναρπαστική ιστορία.

Πάνος Τουρλής