Η Ζουζού και η μελαγχολία του φθινοπώρου

της Maite Laboudigue

Μπήκε το φθινόπωρο και η ποντικίνα Ζουζού δεν έχει διάθεση να κάνει απολύτως τίποτα. Νιώθει μελαγχολική και άκεφη και μένει όλη μέρα κλεισμένη στη φωλιά της. Πώς θα τη βοηθήσουν οι φίλοι της Όλγα, Σιλβέστρο, Ζοσκίν, Ρενέ και Ζορζέτ να ξεπεράσει την κακοκεφιά της;

Η Ζουζού βοηθάει με τις ιστορίες της τα παιδιά να αγαπήσουν τις εποχές του χρόνου, βρίσκοντας κάθε φορά και κάτι διαφορετικό να προτείνει ή μια ξεχωριστή ομορφιά να αναδείξει. Εδώ δίνεται έμφαση στη μαγεία και τη χρησιμότητα της μουσικής, χάρη στην οποία φτιάχνεται η διάθεση, παρακινείται αυτός που την ακούει να χορέψει ή να τραγουδήσει και γενικότερα στήνεται ένα μικρό γλέντι που διώχνει τις κακές σκέψεις μακριά!

Η Μαϊτέ Λαμπουντίγκ που έγραψε το βιβλίο είναι και η εικονογράφος του, προσφέροντας εκπληκτικές μικρές και μεγάλες εικόνες, γεμάτες ρεαλισμό, ποικίλες προοπτικές και υπέροχες φατσούλες που όλα τα παιδιά θα αγαπήσουν! Χάρη στο ταλέντο της ήταν σα να άκουγα κι εγώ τους ήχους από τα όργανα που έπαιζαν οι φίλοι της κι ήθελα να γίνω κι εγώ μέλος αυτής της ξεχωριστής και χαρούμενης παρέας!

«Η Ζουζού και η μελαγχολία του φθινοπώρου» είναι μια γλυκιά και έξυπνη συντροφιά για όσα παιδάκια, παρασυρμένα από την ανεμελιά και τη λαμπερή ατμόσφαιρα του καλοκαιριού, αναγκάζονται να γυρίσουν στους ρυθμούς της σχολικής ζωής. Η Ζορζέτ, η Όλγα, ο Σιλβέστρο, ο Ζοσκίν και φυσικά η Ζουζού τα περιμένουν με χαρά!

Πάνος Τουρλής