Εγώ, η Νίκι

της Meg Cabot

Η Έμερσον Γουάτς είναι ένα άχαρο κορίτσι στην εφηβεία, με μια σπαστική μικρότερη αδελφή. Ο κόσμος της ανατρέπεται όταν σε μια εκδήλωση πέφτει μια τηλεόραση στο κεφάλι της και τη σκοτώνει. Προσωρινά! Γιατί όταν συνέρχεται της έχουν κάνει μεταμόσχευση εγκεφάλου στο σώμα ενός έφηβου μοντέλου, της Νίκι Χάουαρντς! Πώς θα αποδεχτεί τη νέα της ταυτότητα η Εμ; Πόσο εύκολο είναι να είσαι teen model; Πόσο περίπλοκη είναι η ζωή της Νίκι Χάουαρντ σε αισθηματικό επίπεδο; Και γιατί έπρεπε η Νίκι Χάουαρντ να κρατηθεί στη ζωή πάση θυσία;

Καλογραμμένο εφηβικό βιβλίο, λίγο παρατραβηγμένο ως κεντρική ιδέα αλλά εξελίσσεται καλά. Γρήγορη γραφή, πολλά ονόματα της ποπ κουλτούρας και πολλά αισθηματικά διλήμματα που ζει μια έφηβη, ένα κείμενο που ρέει και διαβάζεται ευχάριστα, αφήνοντας κάπου κάπου κι ένα επιμύθιο για την εφηβική ηλικία και την προσοχή που χρειάζεται στο χειρισμό της. Το προτιμώ από πολλά άλλα του είδους που δίνουν έμφαση σε σαχλο-έρωτες, εφήμερα όνειρα και γενικώς δεν αντικατοπτρίζουν σωστά την εφηβική ηλικία και την εποχή που ζούμε.

Στο δεύτερο βιβλίο η υπόθεση αρχίζει να παίρνει τα πάνω της! Η Εμ έχει καταλάβει τι συμβαίνει πίσω από τις επιχειρήσεις Σταρκ, έχει καταλάβει γιατί πρέπει να παραμείνει ζωντανή η Νίκι Χάουαρντ και τώρα πρέπει να αρχίσει σιγά σιγά να ξεσκεπάζει τα κακώς κείμενα! Εμφανίζεται ο αδερφός της Νίκι, Στίβεν, το αγόρι της Εμ μαθαίνει την αλήθεια αφού την έχει πιέσει να τον βοηθήσει να καταστρέψει τον σέρβερ των Επιχειρήσεων Σταρκ για να εκδικηθεί τον θάνατο της Εμ, μιας κοπέλας που δίσταζε να της αποκαλύψει τα ερωτικά του αισθήματα κλπ. Ετοιμαστείτε για το τρίτο και τελευταίο βιβλίο σύντομα!

Πάνος Τουρλής