Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες

της Κάκιας Ξύδη

b191597Η Ελενίτσα ζει σε ένα νησί των Κυκλάδων και έχει του κόσμου τα καλά. Φαγητό, σπίτι, γονείς...Αλλά δεν τρώει! Αρνείται επίμονα και πεισματικά να φάει! Ώσπου ξαφνικά έρχεται το δυνατό μελτέμι των Κυκλάδων και την παίρνει μαζί του! Έντρομη η Ελενίτσα ζει ένα σωρό περιπέτειες μακριά από τους δικούς της και αρχίζει να αναθεωρεί πολλά πράγματα. Μια έξυπνη ιδέα για την παιδική αφαγία, που η ικανότατη κυρία Ξύδη την πραγματοποίησε με όμορφο τρόπο!

Καλογραμμένο κείμενο, με ανατροπές, σοφή επιλογή των συμπρωταγωνιστών, συγκινητικές στιγμές, νέοι φίλοι, όλα αυτά είναι ένα καλοδουλεμένο πλαίσιο μέσα στο οποίο ζει η Ελενίτσα και συγκροτεί την προσωπικότητά της. Θα πειστεί τελικά ότι πρέπει να τρώει; Το πάθημά της θα της γίνει μάθημα;

Ένα πολύ όμορφο δώρο για τους γονείς και τα μικρά παιδιά 5-8 ετών, που εικονογραφείται από μικρούς ζωγραφικούς πίνακες του ταλαντούχου Απόστολου Πλαχούρη και συνοδεύεται από κατανοητές και εύληπτες συμβουλές και πληροφορίες για τη σωστή διατροφή των παιδιών και για τα αγαθά της μεσογειακής διατροφής. Η συγγραφέας για άλλη μια φορά δείχνει πόσο πολύ αγαπάει τα παιδιά και τις καθημερινές τους συνήθειες. Παρασυρθείτε κι εσείς από τους γλυκούς Ανεμομπελάδες!

Πάνος Τουρλής