Η εκπαίδευση κατά την ελληνική επανάσταση 1821-1827
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η εκπαίδευση κατά την ελληνική επανάσταση 1821-1827

Τεκμηριωμένα κείμενα 1826-1827

35.00€ -10% 31.50€

Την πρώτην ημέραν του παρόντος έτους (είθε να φέρη την ευδαιμονίαν εις την πατρίδα μας!) έστειλα εις τον εν Μασαλία κ. Θεόδωρον Πρασακάκην εν αντίτυπον των νεωστί εκδοθέντων χρυσών παραγγελμάτων του Σωκράτους, δια να σε το στείλη. Προ τούτου εστάλησαν εις τον αυτόν Πρασακάκην (κατά την 4 Δεκεμβρίου 1825) 300 σώματα του αυτού συγγράμματος, διηρημένα εις δύο κιβωτούς, ως έγγραφα την αυτήν ημέραν προς τον Γενικόν Γραμματέα, εις εκπλήρωσιν των σταλέντων αργυρίων, κατά το ψήφισμα της κυβερνήσεως. Φρόντισε, παρακαλώ, να κάμετε την διαμοίρασιν αυτών εις τα σχολειά σας, εις τρόπον ώστε να κατασταθώσιν αληθώς ωφέλιμα εις τους νέους, κατά την επιθυμίαν σας.
Εύχομαι από ψυχής, Σεβάσμιε Πρόεδρε, και εις σε, και εις την κοινήν μητέρα και πατρίδα μας την κραταιάν της Θείας Προνοίας υπεράσπισιν!

Δαυίδ Αντωνίου (Επιμέλεια)

Ο Δαυίδ Αντωνίου είναι φιλόλογος, επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Υπηρέτησε στη Μέση Εκπαίδευση (δημόσια και ιδιωτική) σε διάφορες θέσεις και εργάστηκε στη συγγραφή και αναθεώρηση κρατικών διδακτικών βιβλίων· υπηρέτησε, επίσης, στα Γενικά Αρχεία του Κράτους και ασχολήθηκε με την ταξινόμηση του αρχείου του Υπουργείου Παιδείας. Το συγγραφικό του έργο αναφέρεται στην Ελληνική και Λατινική Φιλολογία και τα τελευταία 25 χρόνια στην Ιστορία της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης, έχοντας δημοσιεύσει αυτοτελή έργα και πολυάριθμες μελέτες.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
2 από 2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
454
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
1.35 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση