Τα λόγια του Ιησού
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα λόγια του Ιησού

Το αρχαιότερο Ευαγγέλιο

Πέτρος Β. Βασιλειάδης

20.90€ -10% 18.81€

Τα Λόγια του Ιησού είναι η αρχαιότερη συλλογή λογίων του Ιησού , η οποία διέσωσε μερικά από τα σπουδαιότερα τμήματα της χριστιανικής γραμματείας, όπως π.χ. η Κυριακή Προσευχή, η Επί του Όρους / Τόπου Πεδινού Ομιλία, η Αποστολή των Μαθητών του Ιησού, ο Ταλανισμός των Γραμματέων και των Φαρισαίων κ.ά.
Τα Λόγια του Ιησού, ή Πηγή των Λογίων, όπως συνηθίζεται να αποκαλείται στους επιστημονικούς κύκλους, είναι το κείμενο το οποίο χρησιμοποίησαν οι συγγραφείς των "Κατά Ματθαίον" και "Κατά Λουκάν Ευαγγελίων" για να παρουσιάσουν τη διδασκαλία του Ιησού. Ως εκ τούτου, αποτελεί μια από τις βασικότερες ιστορικές πηγές αποκατάστασης της διδασκαλίας και του προσώπου του Ιστορικού Ιησού.
Η αρχαιότερη αυτή πηγή της ευαγγελικής παράδοσης διαφέρει στα βασικά της σημεία από την κυρίαρχη ερμηνεία της αρχέγονης χριστιανικής κοινότητας, η οποία στηρίζεται κατά βάση στο κήρυγμα του αποστόλου Παύλου.

Πέτρος Β. Βασιλειάδης (Συγγραφέας)

Ο Πέτρος Βασιλειάδης είναι καθηγητής της Καινής Διαθήκης στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., στο οποίο διδάσκει και τα μαθήματα της Ιεραποστολικής και του διαθρησκειακού διαλόγου. Είναι πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (WOCATI), μέλος των συνοδικών επιτροπών "Λειτουργικής Αναγέννησης" και "Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων" της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ένας εκ των μεταφραστών της Καινής Διαθήκης στη νέα ελληνική γλώσσα. Συνέγραψε 14 βιβλία και πάνω από 150 ειδικές επιστημονικές μελέτες, μεγάλο μέρος των οποίων μεταφράστηκε σε 10 γλώσσες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
236
Διαστάσεις:
25x17
Βάρος:
0.498 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση